• 18 Μαΐου 2024,

Που θα πάει όλο αυτό το νερό ;

 Που θα πάει όλο αυτό το νερό ;

Αναμενόμενη η απόφαση του Μητσοτάκη να αναβάλει την επίσκεψη του στην ΔΕΘ όταν το καιρικό φαινόμενο “Daniel” έχει προκαλέσει στην χώρα καταστροφές που μέχρι και χθες βλέπαμε στα ντοκιμαντέρ.

Οι περιοχές που χτυπήθηκαν ανελέητα από αυτό το καιρικό φαινόμενο έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες και όλοι αναρωτιούνται που θα πάει όλο αυτό το νερό.

Τα πιο δύσκολα  θα είναι όταν θα πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή  να αρχίζουν να χτίζουν τις ζωές τους από το 0 σε ένα περιβάλλον καθόλου φιλικό.

Μετά τον Βόλο και το Πήλιο ήταν η σειρά της Καρδίτσας να έρθει αντιμέτωπη με το καταστροφικό αυτό καιρικό φαινόμενο που έχει βυθίσει κάτω από το νερό ένα σωρό χωριά.

Ο τραγικός απολογισμός είναι μέχρι τώρα 4 νεκροί και 6 αγνοούμενοι.

Και το χειρότερο από όλα είναι ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει με τον χειρότερο τρόπο ότι η χώρα μας είναι ανοχύρωτη όταν έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία από εδώ και πέρα θα είναι όλο και πιο συχνά.

Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να έχει πολλές και μεγάλες αδυναμίες τις οποίες καμία κυβέρνηση  μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να βελτιώσει.

Το μόνο που κατάφερε η Πολιτική Προστασία τα τελευταία χρόνια είναι να στέλνει γρήγορα τα μηνύματα από το 112 στους πολίτες που κινδυνεύουν.

Ίσως  η κυβέρνηση του Μητσοτάκη που είναι η κυβέρνηση των pass να κάτσει και να βγάλει και ένα pass για τους πλημμυροπαθείς.

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα πακέτο με ωραίο περιτύλιγμα, ωραία κορδέλα αλλά μέσα στο πακέτο είναι άδειο.

Θα περάσουμε αρκετοί μήνες μέχρι σε όλες αυτές τις πληγείσες περιοχές επιστρέψει η καθημερινότητα έτσι όπως την ξέρανε οι άνθρωποι προ Daniel.

Όταν βλέπεις  ολόκληρες οικογένειες εν έτη 2023 να ανεβαίνουν και να κοιμούνται στις ταράτσες των σπιτιών τους σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

 

O Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να βρεθεί στην ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

 

Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε με τα τραίνα , δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε με τα πλοία  και κατά άλλα είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα.

 

Το Πήλιο από τουριστικό θέρετρο έχει μετατραπεί σε τουριστικό κουφάρι !

Μετά τις πρόσφατες καταστροφές η περιοχή έχει χάσει το τουριστικό της πλεονέκτημα και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα το ανακτήσει.

 

Το σίγουρο είναι ότι όσα βιντεάκια δεν είδαμε όλα αυτά χρόνια που ο Μπέος είναι Δήμαρχος Βόλου τα είδαμε μέσα σε ένα 24ώρο.

Θα πρέπει να λειτουργεί μία  ηλεκτρονική πλατφόρμα μόνο για πάρτι του.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης