Πρακτικά συνεδρίου στο internet

 Πρακτικά συνεδρίου στο internet

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα πρακτικά συνεδρίου που έγιναν στην Καβάλα το 2013. Ένα συνέδριο με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς, ειδικότερα τα δημοτικά σχολεία όλου του νομού. Ήταν μία ιδέα του Νίκου Γεωργιάδου, που εκείνη την περίοδο ήταν Διευθυντής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι οργάνωσε το συνέδριο προκειμένου να παρουσιασθεί και ν΄ αναδειχθεί η ιστορία κάθε δημοτικού σχολείου του Νομού. Το υλικό του συνεδρίου επεδίωξε να εκτυπωθεί σε βιβλίο. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, αλλά τουλάχιστον αυτό το υλικό βρίσκεται στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδα της Δράμας, την οποία κάποιος μπορεί να επισκεφθεί και μέσω της ιστοσελίδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Η υπηρεσία της Καβάλας ανακοίνωσε τα εξής:

«Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού περιοδικού (εκπ@ιδευτικός κύκλος) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, το νέο τεύχος στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://educircle.gr/images/synedriokavala.pdf) με ISBN: 978-618-81545-7-5, αρχείο σε μορφή pdf, που περιλαμβάνει τα Πρακτικά Συνεδρίου που οργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής από την πολύχρονη πικρή σκλαβιά του οθωμανισμού και της Α΄ βουλγαρικής κατοχής και είχε πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Λυδίας της Ι.Μ. Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στις 14 – 15 Ιουνίου 2013 με θέμα:

«100 Χρόνια Ελεύθερη Καβάλα – 100 Χρόνια Ελεύθερη Εκπαίδευση».

Το αρχείο περιλαμβάνει χαιρετισμούς καθώς και τις ανακοινώσεις των συνέδρων – εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Καβάλας που πήραν μέρος και απέστειλαν στην Οργανωτική Επιτροπή τις σχετικές ανακοινώσεις, με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αναδεικνύουν μέρος από το έργο που επιτελέσθηκε τα χρόνια αυτά στα σχολεία που υπηρετούν. Για το λόγο αυτό κάνουν χρήση στατιστικών στοιχείων, τόσο του γενικότερου πληθυσμού όσο και του μαθητικού, των δασκάλων και διδασκαλισσών, καταγράφουν συνεντεύξεις πρώην μαθητών και μαθητριών, τις δράσεις των σχολείων, τις διώξεις των εκπαιδευτικών, το μεράκι των γονέων, τις αγωνίες και τη συμβολή των κατοίκων, την προσφυγιά και το μέλημα της επίλυσης του διδακτηριακού προβλήματος, της φτώχειας και της εξέλιξης της οικονομικής κατάστασης της Χώρας, την οργάνωση και λειτουργία των σχολικών μονάδων, πολλές φορές και πριν την απελευθέρωση. Πλήθος εγγράφων, μαρτυριών και φωτογραφικό υλικό συνοδεύουν τα κείμενα, που είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν χρησιμότατες πληροφορίες  σε κάθε μελλοντικό μελετητή που θα ασχοληθεί με την καταγραφή της τοπικής εκπαιδευτικής ιστορίας.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη δραστηριότητα αυτή και εύχεται σε όλες και όλους με την ευκαιρία της έναρξης του νέου διδακτικού έτους υγεία, δημιουργικότητα και προκοπή επ’  ωφελεία των παιδιών – μαθητών και της Εκπαίδευσης.»

Διαβάστε επίσης