Πρέπει να αδειάσει το κτήριο του πρώην ΕΟΚ

 Πρέπει να αδειάσει το κτήριο του πρώην ΕΟΚ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας έλαβε επείγουσα ειδοποίηση από το δήμο Καβάλας για να αποχωρίσει από τους χώρους που χρησιμοποιεί στο κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού. Είναι ολοφάνερο ότι το έργο που προετοιμάζει ο δήμο Καβάλας για τουλάχιστον δύο ορόφους του συγκεκριμένου κτηρίου ωρίμασε κι επίκειται η εγκατάσταση του εργολάβου.

Έτσι, από το κτήριο θα πρέπει να αποχωρήσει όχι μόνο ο Σκακιστικός Όμιλος και ο Σύλλογος Τριτέκνων όπως επίσης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκακιστές ζητούν συνάντηση με τη δήμαρχο προκειμένου να συζητήσουν σε ποιο χώρο μελλοντικά θα λειτουργήσει ο Όμιλος. Υπάρχει η υπόσχεση της δημάρχου, με αφορμή και την επιτυχία της Σταυρούλας Τσολακίδου, ότι ο ΣΟΚ θα λειτουργήσει στη Μεγάλη Λέσχη. Το έργο στο συγκεκριμένο ιστορικό ακίνητο θα ολοκληρωθεί έως το προσεχές καλοκαίρι.

Στο μεσοδιάστημα ο ΣΟΚ κατά πάσα πιθανότητα θα εξυπηρετηθεί στον παλιό παιδικό σταθμό όπου φιλοξενείται και ο Σύλλογος ΠΝΟΗ. Ο ΣΟΚ θα ζητήσει από τη δήμαρχο η μετακόμιση στους χώρους του παλιού παιδικοί σταθμού να γίνει την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών και όχι τόσο άμεσα όσο ο δήμος Καβάλας ζητά.

Σε συζητήσεις με τη δήμαρχο είναι και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών. Γνωρίζει ότι σύντομα θα πρέπει να αποχωρήσει από τους χώρους που χρησιμοποιεί στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ αλλά δε γνωρίζει που ακριβώς θα μεταφερθεί. Γι’ αυτό και βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Δήμητρα Τσανάκα η οποία επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει στο Σύλλογο εντός των προσεχών ημερών ή εβδομάδων τη νέα του στέγη. Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για το Σύλλογο Τριτέκνων.

Το έργο του δήμου Καβάλας στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ είναι φιλόδοξο και χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ. Προετοιμάσθηκε από το φθινόπωρο του 2014 αλλά όπως όλα δείχνουν έφτασε η ώρα να αρχίσει.

 

 

Διαβάστε επίσης