• 4 Μαΐου 2024,

 Προ των πυλών το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Ένωσης, δηλώσεις Σωτήρη  Βεζερτζή

  Προ των πυλών το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Ένωσης, δηλώσεις Σωτήρη  Βεζερτζή

Καλεσμένος στους 93,7 ήταν το Σάββατο που μας πέρασε ο παράγοντας της Ενωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Σωτήρης Βεζερτζής.  Μίλησε περισσότερο για το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά που διοργανώνει και φέτος Ενωση.

Αρχικά τόνισε: «  Φτάνουμε στα 16 χρόνια που τα διοργανώνουμε. Το τουρνουά μας ξεκινάει στις 27 Δεκέμβρη το πρωί, ημέρα Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 29 Δεκέμβρη. Οι αγώνες θα γίνουν στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στο Πολυκλαδικό.  Θα έρθουν Ενωσιακές ομάδες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, από την Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Επίσης η Ενωση από τη Θεσσαλονίκη. Είναι ομάδες από  κορίτσια και αγόρια.

Επίσης έρχεται ο Σπάρτακος Λάρισας με αγόρια και κορίτσια. Ο ΑΟ Βέροιας, ο Λεύκιππος Ξάνθης, ο Πανσερραϊκός με τον Κώστα Τότσιο και η Ασπίδα Ξάνθης. Είναι ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Το τολμήσαμε και φέτος. Το πήγαμε σ` ένα άλλο επίπεδο, καλώντας Ενωσιακές ομάδες.  Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και φέτος και θα μείνουνε όλοι ευχαριστημένοι. Θα μείνουν αρκετές αποστολές σε ξενοδοχεία της πόλης ενώ θα έρθουν φυσικά και γονείς.  Όλο το πακέτο το έχει αναλάβει η Ένωση και ευχαριστούμε για την παραχώρηση των γηπέδων το Δήμο» .

Για την επιλογή της Ακαδημίας της Ενωσης στις 50 καλύτερες της χώρας στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ: «  Ηταν το κερασάκι στην τούρτα. Ασχολούμαι 30 χρόνια με τις Ακαδημίες. Η πορεία μας τα τελευταία χρόνια ήταν σπουδαία με την ομάδα Παίδων που κατέκτησε την 4η  θέση στο Πανελλήνιο, με τον Νεανίδων και τον Κορασίδων επίσης στο Πανελλήνιο.  Υπάρχουν κάποια προνόμια. Τα παιδιά θα είναι ασφαλισμένα. Οι γονείς δεν πληρώνουνε τίποτα. Θα βοηθηθούμε με υλικοτεχνικό υλικό ενώ θα υπάρχει ειδικοί επιστήμονες κοντά μας. Οι προπονητές θα συμμετέχουν σε σεμινάρια ενώ θα πάμε και σε τουρνουά του ΟΠΑΠ. Το κυριότερο ότι επιβραβεύτηκε  η δουλειά που γίνεται τόσα χρόνια»

 Για την επιστροφή στην Α2: « Για μένα είναι δεδομένο. Αυτή η ομάδα θα είναι κρίμα να μην ανεβεί κατηγορία. Βλέπεται και εσείς ότι παίζει πολύ καλό μπάσκετ.   Εγώ εύχομαι και στον Ανδρέα Καραπιπερίδη καλή επιτυχία στη Γέφυρα και να του ζήσει το νεογέννητο παιδί του».

Για τις ελλείψεις στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»: « Είναι απαράδεκτη η κατάσταση να έρχονται οι διαιτητές και να μας ρωτάνε αν υπάρχει ζεστό νερό.  Οι πίνακες πήρανε φωτιά την περασμένη εβδομάδα, δεν καίνε όλοι οι προβολείς στο κλειστό.  Πολλά τα προβλήματα στους διαδρόμους από τα νερά και την υγρασία. Είναι ένα κουρασμένο κλειστό.  Η Ξάνθη δίπλα μας έχει 4 κλειστά.  Τα είπαμε στον κ. Μουμτσάκη που έπεσε στα βαθιά. Πρέπει να ακούσει τους ανθρώπους του αθλητισμού.  Να υπάρχει μια διαβάθμιση με τους συλλόγους.  Φυσικά δεν αποκλείουμε κανέναν σύλλογο.  Ολοι οι σύλλογοι κάνουνε προσπάθεια να αναπτυχθούνε»

 

Διαβάστε επίσης