• 18 Μαΐου 2024,

Προ των πυλών το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος» – Γιώργος Φιλόσογλου: « Θέλουμε να καθιερώσουμε ένα μεγάλο αγώνα»

 Προ των πυλών το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος»  – Γιώργος  Φιλόσογλου: « Θέλουμε να καθιερώσουμε ένα μεγάλο αγώνα»

Για τη μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο που μας έρχεται στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου.

Επίσης αναφέρθηκε και στο πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στο Βερούλειο. Αναλυτικά η συνέντευξη στους 93,7.

Για τους κολυμβητικούς αγώνες: « Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια σε συνεργασία με τον ΟΘΑΚ και το ΝΟΚ, θέλει να καθιερώσει ένα μεγάλο κολυμβητικό αγώνα που θα διεξάγεται κάθε χρόνο, κάτι σαν θεσμός. Απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα, οπότε είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της ΚΟΕ.  Είναι ενταγμένο επίσης στο καλεντάρι της παγκόσμιας κολυμβητικής ομοσπονδίας.   Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζονται όλοι οι χρόνοι που θα επιτευχθούν, είτε σε Πανελλήνιο, είτε σε Ευρωπαϊκό, είτε σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η ονομασία του μίτινγκ θα είναι «Απόστολος Παύλος» που βέβαια έχει μεγάλη σχέση με την περιοχή μας.

Εχουμε πάρα πολλές συμμετοχές για πρώτη χρονιά. Εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσουν τους 600 αθλητές.   Περίπου 120 με 150 θα είναι από το εξωτερικό.  Κυρίως από την Τουρκία και από τη Βουλγαρία. Θα έρθει επίσης η ελίτ της Ελληνικής κολύμβησης, που έχει λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.  Αν βάλουμε και τους επισκέπτες η πόλη το τριήμερο που έρχεται θα υποδεχθεί περίπου 1200 άτομα.

Οι αγώνες ξεκινάνε Παρασκευή απόγευμα και ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής. Η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει στις 16. 30 της Παρασκευής.

Κάποια ξενοδοχεία ήδη έχουν γεμίσει.   Από την αρχή της εβδομάδας έχουν έρθει ξένες αποστολές.  Την Παρασκευή θα έρθει και θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ κ. Σαρακατσάνης.

Φιλοξενούμε δυο Τούρκους Αντιδημάρχους από Δήμους της Κωνσταντινούπολης. Επίσης και την εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα αθλητισμού του Δήμου Κωνσταντινούπολης.

Θα τονωθεί εν ολίγοις η κίνηση και στην πόλη μας, σε μια νεκρή περίοδο, είτε στα ξενοδοχείο, είτε στα καταστήματα εστίασης , είτε στα καφέ, είτε στα εμπορικά καταστήματα.

Για το Βερούλειο: « Εχει τελειώσει το θέμα των εγκρίσεων από το ελεγκτικό από την Αθήνα. Περιμένουμε να λάβουμε στα χέρια μας την εγκριτική.  Μόλις έρθει αφού είναι θέμα ημερών, θα κλιθεί ξανά ο ανάδοχος όπως προβλέπει η γραφειοκρατία να προσκομίσει εκ νέου τα δικαιολογητικά του, τα οποία προφανώς θα έχει. Μόλις τα προσκομίσει ξανά, τότε θα μπούμε στη φάση της υπογραφής της σύμβασης.

Λογικά το βλέπω τέλη Φεβρουαρίου ίσως και Μάρτιο. Θα μπούμε μόλις υπογραφεί η σύμβαση, όποια ημερομηνία να είναι αυτή.

Υπάρχει μια αγωνία από τα σωματεία του Βερούλειου, εγώ μιλάω συχνά μαζί τους.  Αν τώρα μένουν δυο αγωνιστικές να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, προφανώς δε θα διαλύσουμε το προγραμματισμό των ομάδων για μια- δυο αγωνιστικές.

Είναι εργασίες που σε μεγάλο ποσοστό έχουν να κάνουν με όχι ποδοσφαιρικές εργασίες.

Αν δεν μας φρενάρει πολύ η γραφειοκρατία έχω την αίσθηση ότι θα αναγκαστούν να μετακομίσουν.  Αυτή είναι η πρόβλεψη μου.

 

Διαβάστε επίσης