• 25 Απριλίου 2024,

Προ των πυλών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ-16 στο «Ανθή Καραγιάννη»

 Προ των πυλών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ-16 στο «Ανθή Καραγιάννη»

Συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ-16  που θα πραγματοποιηθεί στο «Ανθή Καραγιάννη» το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας   .  Ο  αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Φιλόσογλου τόνισε για την πραγματικά μεγάλη διοργάνωση: «  Ο Δήμος Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί στην πόλη της Καβάλας για 4η συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-16.  Από το 2000 μέχρι το 2016 δεν είχε γίνει ποτέ. Ο ΣΕΓΑΣ μας εμπιστεύεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.  Εμπιστεύεται τους συλλόγους του νομού και το Δήμο Καβάλας αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που συμμετέχει στη διοργάνωση. Φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών.  Οι συμμετοχές είναι πάνω από 1.000 αθλητές- αθλήτριες ενώ συνολικά οι επισκέπτες για τους αγώνες θα είναι από 3.000.  Εχουμε καταφέρει να θέλουν οι άνθρωποι να θέλουν και να ξανά θέλουν να έρχονται στην Καβάλα. Μας πίστεψε ο ΣΕΓΑΣ.  Οι σύλλογοι της Καβάλας έχουν βελτιωθεί στην κατάταξη και αυτό φυσικά είναι πολύ ευχάριστο και επίσης υπάρχει αύξηση των παιδιών που ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό. Αυτό προσωπικά με κάνει πολύ χαρούμενο. Ελπίζω το νέο δημοτικό συμβούλιο και η νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει πάνω σε αυτό που χτίσαμε.  Έχω την πεποίθηση ότι θα το κάνει»

Στη συνέχεια στους αγώνες αναφέρθηκε το μέλος του Δ. Σ του ΣΕΓΑΣ κ. Σάββας Νικολαϊδης:

«  Ευχαριστώ για τη συνεργασία την Δήμαρχο κ. Τσανάκα και τον κ. Φιλόσογλου. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας.  Τα προηγούμενα χρόνια δεν το είχαμε δει ούτε κατά διάνοια. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε την ίδια συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή.  Οι σύλλογοι της Καβάλας έχουνε μια μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.  Δυο προηγούμενες διοργανώσεις στα Τρίκαλα και στην Κατερίνη μας δημιουργήσανε πολλά προβλήματα.  Τι να πω;   Ηταν πολύ άσχημη η κατάσταση. Εδώ ο Δήμος έχει φροντίσει για τα πάντα. Ο κ. Φιλόσογλου τρέχει όλα αυτά τα χρόνια αν και πιο εύκολα επικοινωνεί κάποιος με τον Αλέξη Τσίπρα παρα με αυτόν».

Η πρόεδρος του ΟΚΑΚ κ. Κατερίνα Δράκου είπε μεταξύ των άλλων:

«  Είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα γιατί μιλάμε για το μέλλον του στίβου. Η Καβάλα έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Δημιουργήσαμε υποδομές, παράδοση και τεχνογνωσία. Το κακό είναι ότι κάθε φορά πρέπει να ξεπερνάμε τον ευατό μας.  Οι συγκρίσεις είναι υπέρ μας σε σχέση με τα προηγούμενα πανελλήνια πρωταθλήματα. Πολλοί περιμένουν αυτό το Πανελλήνιο  της Καβάλας».

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΦ κ. Τάσος Ιωαννίδης τόνισε:

« Εδώ και 4 χρόνια κάνουμε αυτό το πρωτάθλημα με το Δήμο μπροστάρη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ευχαριστώ την κ. Τσανάκα και τον κ. Φιλόσογλου που στάθηκαν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια.  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και αυτό το πρωτάθλημα θα είναι άξιο των προσδοκιών του Δήμου αλλά και του ΣΕΓΑΣ. Πιστεύω ότι για μια ακόμη χρονιά θα τα καταφέρουμε. Καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να έρθουν στο «Ανθή Καραγιάννη».

Τέλος ο έφορος στίβου του ΑΟΚ Δημήτρης Αρβανιτίδης είπε:

«  Το πρωτάθλημα είναι μια χαρά, μια γιορτή για όλα τα παιδιά και θέλω να καλέσω όλους τους γονείς που έχουν μικρά και μεγάλα  παιδιά να έρθουν να ζήσουν τον αθλητισμό, να ζήσουν το στίβο.

Σαν μέλος της ΕΑΣ θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους όσους παίρνουν μέρος στους αγώνες.  Καλή επιτυχία στα δικά μας παιδιά. Επίσης ευχαριστώ τη διοίκηση του Δήμου που βοήθησε πάρα πολύ στο να γίνουν αυτοί οι αγώνες. Η εμπιστοσύνη του ΣΕΓΑΣ είναι δεδομένη».

 

 

 

Διαβάστε επίσης