Προετοιμάζεται η 2η γιορτή μαθητικού θεάτρου

 Προετοιμάζεται η 2η γιορτή μαθητικού θεάτρου

Συνεδρίασε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και μεταξύ άλλων εξέτασε τις διαδικασίες διεξαγωγής της 2ης γιορτής μαθητικού θεάτρου. Ο πρόεδρος Πέτρος Πετρόπουλος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν ήδη αρκετές θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων, που φέτος θα αυξηθούν και με τη συμμετοχή ομάδων δημοτικών σχολείων. Έτσι, η φετινή γιορτή όπου θα μετέχουν περίπου 25 ομάδες θα είναι διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Τις συμμετοχές στο διαγωνιστικό τμήμα της γιορτής θα κρίνει η 7μελης

κριτική επιτροπή που θα συσταθεί με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό διευθυντή Θοδωρή Γκόνη. Επόμενη συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων του ΔΗΠΕΘΕ και των σχολικών υπευθύνων θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου όταν και θα δηλωθούν οι συμμετοχές των θεατρικών ομάδων στο διαγωνιστικό σκέλος της γιορτής. Όσες ομάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θελήσουν να μείνουν εκτός διαγωνισμού, απλά θα παρουσιάσουν στο κοινό της δουλειές τους, όπως θα συμβεί και με τις ομάδες των δημοτικών σχολείων.

Πέραν της 7μελους κριτικής επιτροπής θα συσταθεί και 5μελης επιτροπή διεξαγωγής της γιορτής μαθητικού θεάτρου. Όπως διαπίστωσε ο κ. Πετρόπουλος, συζητώντας με τους εκπαιδευτικούς υπευθύνους των θεατρικών ομάδων, οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στη γιορτή.

Διαβάστε επίσης