• 9 Μαΐου 2024,

Πρόγραμμα «Ελευθερίων» και βράβευση μαθητών

 Πρόγραμμα «Ελευθερίων»  και βράβευση μαθητών

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των «Ελευθερίων», εκδηλώσεις που αρχίζουν αύριο, δόθηκε χθες στο δημαρχείο. Μίλησαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου. Πριν τις δηλώσεις για τα «Ελευθέρια, η δήμαρχος βράβευσε έξι μαθητές και μαθήτριες του ειδικού γυμνασίου, παιδιά που διακρίθηκαν στα τέλη Απριλίου, στους Πανελλήνιους αγώνες σπέσιαλ ολύμπικς που έγιναν στην Κορινθία. Κάποιοι μάλιστα από τους μαθητές πήραν χρυσό μετάλλιο. Τα παιδιά ήταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, συνοδευμένα από τον Διευθυντή του σχολείου, Απόστολο Ζουρνατζή κι άλλους εκπαιδευτικούς.

Η δήμαρχος συνεχάρη τα παιδιά που στο στήθος τους είχαν κρεμασμένα τα μετάλλια των αγώνων, τους έδωσε ειδικούς επαίνους, αλλά και δώρα αθλητικό υλικό. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι ακόλουθοι:

-Αγγελίδου Γεωργίου, Αναγνώστου Ραφαήλ, Καραντιάκου Χρυσούλα, Φιστινιός Αντώνης (χρυσό μετάλλιο στο άθλημα Bocce – Ομαδικό).

-Αναγνώστου Ραφαήλ, Φιστινιός Αντώνης, 4η θέση στο άθλημα Bocce.

-Αναγνώστου Εμμανουήλ, Ασημένιο μετάλλιο 100 μ.

-Καραδιάκου Χρυσούλα, χάλκινο μετάλλιο, 50 μ. και άλμα χωρίς φόρα.

-Σταυράκης Ραφαήλ, 4η θέση στα 100 μ.

-Αναγνώστου Εμμανουήλ, 5η θέση στη σφαίρα 4 κιλών.

Τα «Ελευθέρια» του 2016

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα διάβασε στη συνέντευξη τύπου το κείμενο με το οποίο προαναγγέλλει την έναρξη και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και στο έντυπο που κυκλοφορεί. Η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, επέμενε στην έκθεση δύο ιστορικών τεκμηρίων και φωτογραφιών, από το Θωρηκτό Αβέρωφ. Όπως είπε αυτά τα εκθέματα πρώτη φορά βγαίνουν εκτός Αθηνών, παρουσίασε μάλιστα το πρόγραμμα που θα έχει στην Καβάλα, ο πλοίαρχος του Θωρηκτού Αβέρωφ, που έρχεται για την τελετή των εγκαινίων.

Στα εκθέματα θα προστεθούν κι άλλα από τη συλλογή του Ναυτικού Μουσείου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο, καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν και να δείξουν ότι τιμούν την ιστορία του τόπου μας, είπε η Κ.Χιώτη Πρασσά.

Η κα Αν. Ιωσηφίδου συμπλήρωσε ότι η γιορτή είναι διπλή. Τόνισε τη συμμετοχή των συλλόγων. Σημείωσε που θα γίνουνε οι εκδηλώσεις, στην Καβάλα, στη Νέα Καρβάλη, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Ξεχώρισε την επίσκεψη στην Καβάλα του προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά την πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης η επιτυχία των εκδηλώσεων είναι σίγουρη.

 

Διαβάστε επίσης