• 3 Μαΐου 2024,

Πρώην παίκτης της Καβάλας «σκότωσε» τους Γερμανούς!

 Πρώην παίκτης της Καβάλας «σκότωσε» τους Γερμανούς!

Η Γερμανία είναι… ουσιαστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού ο Δομινικανός σέντερ, που στο παρελθόν είχε περάσει από την Καβάλα, Ελόι Βάργκας, «καθάρισε» για την ομάδα του Νέστορ Γκαρσία!

Η ζωή και ο αθλητισμός παίζουν πολλά… παιχνίδια. Ένα από αυτά διαδραματίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες στην μπασκετική ομάδα της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ο Νέστορ Γκαρσία είδε τον Καρλ Άντονι Τάουνς, τον σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που του χρόνου θα πάρει σχεδόν 28 εκατ. δολάρια από τους «Λύκους», τον νέο ψηλό των Σέβεντι Σίξερς, Αλ Χόρφορντ και τον άλλοτε σκόρερ του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Φελντέιν να δηλώνουν πως δεν θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του κράτους της Καραϊβικής. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και ο Έντγκαρ Σόσα τέθηκε… νοκ – άουτ, ύστερα από «κόντρα» του με το τεχνικό επιτελείο για τα προστατευτικά (!) που θα φοράει στα πόδια του. Όλα έδειχναν να στραβώνουν για τα καλά.

Κι όμως, ύστερα από δύο αγωνιστικές στον Όμιλο της Σενζέν, η Δομινικανή Δημοκρατία έχει κάνει το 2/2 και «σόκαρε» πριν από λίγο τους Γερμανούς, νικώντας τους με σκορ 70-68. Η επικράτηση αυτή στην ουσία έθεσε την ευρωπαϊκή ομάδα του Ντένις Σρέντερ εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν οι Γερμανοί τις προσπάθειές τους στα παρκέ της Κίνας είναι ένα απίθανο σενάριο (0/2 της Γαλλίας κόντρα σε Ιορδανία και Δομινικανή Δημοκρατία και νίκη της Γερμανίας επί των Ιορδανών). Στην ουσία, βέβαια, αυτό είναι σχεδόν… αδύνατο να συμβεί και όλα δείχνουν πως η Γαλλία και η Δομινικανή Δημοκρατία θα προκριθούν στο Δεύτερο Γύρο.

Πρωταγωνιστής των Δομινικανών στο ματς της 2ης «στροφής» της Α’ Φάσης ήταν ο σέντερ τους. Πράγματι, ο Τάουνς και ο Χόρφοντ απέχουν από το τουρνουά, αλλά ο Ελόι Βάργκας θέλησε να μπει στα… παπούτσια τους και τα κατάφερε, στον βαθμό που μπορούσε.

Ο 31χρονος ψηλός σε 16:23 στο παρκέ είχε 16 πόντους με 7/10 δίποντα και 2/3 βολές, καθώς και 5 ριμπάουντ. Έτσι, συγκέντρωσε 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

Ο Βάργκας είχε περάσει και από τα μέρη μας για λογαριασμό της Καβάλας το 2015. Ο άλλοτε πρωταθλητής του NCAA με το Kentucky είχε αγωνιστεί στη χώρα μας και σε επτά αγώνες είχε 7,5 πόντους και 4,8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Και κάπως έτσι, σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας και της τύχης, η Δομινικανή Δημοκρατία, που δεν έχει τους πρωτοκλασάτους σέντερ της στη διάθεσή της, βρήκε έναν ψηλό με εμπειρία στην… Καβάλα, που την οδήγησε στη Β’ Φάση και στην μεγαλύτερη – μέχρι σήμερα – έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Πηγή : www.sdna.gr

Διαβάστε επίσης