Προκλητική η Aegean, απαξιώνει το αεροδρόμιο της Καβάλας

 Προκλητική η Aegean, απαξιώνει το αεροδρόμιο της Καβάλας

 

 

Μόνο τέσσερα (πανάκριβα) δρομολόγια εβδομαδιαίως για Αθήνα όλο το καλοκαίρι!

 

Με μόνο τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα για όλο το καλοκαίρι θα εξυπηρετεί η Aegean την γραμμή Αθήνα – Καβάλα  – Αθήνα. Δυστυχώς η εταιρία του κ. Βασιλάκη έχει βάλει σκοπό, όπως φαίνεται, να απαξιώσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο και κάποια στιγμή, πιθανόν, να το καταργήσει.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προγραμματισμό των δρομολογίων της Aegean αποδεικνύουν με χαρακτηριστικό και σαφή τρόπο όλα αυτά που ισχυριζόμαστε.

Με τις επιπτώσεις του κορονοϊού ουσιαστικά να έχουν παρέλθει και με την κανονικότητα να κυριαρχεί και πάλι στην οικονομική ζωή του τόπου, η Aegean εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το δρομολόγιο της Καβάλας θαρρείς και βρισκόμαστε στα τέλη Μαρτίου ή στα μέσα Απριλίου 2020.

Έτσι λοιπόν διατηρεί τέσσερα όλα κι όλα δρομολόγια την εβδομάδα από και προς Αθήνα κι αυτά μάλιστα όχι μόνον σε άβολες, σχετικά, ώρες αλλά και με πανάκριβο εισιτήριο.

Έτσι λοιπόν από σήμερα και μέχρι τις 30 Αυγούστου από το αεροδρόμιο της Καβάλας θα αναχωρούν για την Αθήνα, τέσσερα αεροπλάνα την εβδομάδα. Και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 09.00 το πρωί και κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 22.00 το βράδυ.

Την ίδια περίοδο η Αλεξανδρούπολη θα εξυπηρετείται με έντεκα δρομολόγια εβδομαδιαίως και μάλιστα με μεγαλύτερα αεροσκάφη που έχουν σχεδόν την διπλάσια χωρητικότητα από εκείνα που εκτελούν τα δρομολόγια Καβάλα – Αθήνα.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό στοιχείο είναι ότι η τιμή του εισιτηρίου από την Καβάλα για την Αθήνα είναι όχι απλώς πανάκριβη αλλά και σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη τιμή για το δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα το εισιτήριο μετ’ επιστροφής από Καβάλα για Αθήνα (αναχώρηση 5/7/2020, επιστροφή 6/7/2020) κοστίζει 163,57 ευρώ ενώ το αντίστοιχο από Αλεξανδρούπολη τις ίδιες ημερομηνίες κοστίζει 88,29 ευρώ!

Αναζητήσαμε και μια δεύτερη επιλογή για τις ημερομηνίες 9/8/2020 (αναχώρηση) και 10/8/2020 (επιστροφή). Η διαφορά τιμής είναι στα ίδια επίπεδα. Το εισιτήριο από Καβάλα κοστίζει 145,57 ευρώ ενώ από Αλεξανδρούπολη 69,29!

Στη συνέχεια της θερινής περιόδου και για έναν περίπου μήνα, από 31/8/2020 έως 4/10/2020 ο αριθμός των δρομολογίων Καβάλας – Αθήνας γίνεται οκτώ, για τις επόμενες είκοσι περίπου μέρες (από 5/10/2020 έως 24/10/2020) τα δρομολόγια γίνονται δέκα για να επανέλθουν στα οκτώ εβδομαδιαίως από 25/10/2020 και μέχρι τέλους του έτους.

Έχουμε πολλές φορές καταθέσει την άποψή μας ότι οι εκκλήσεις και τα παρακάλια προς την Aegean είναι ατελέσφορα. Ο στόχος και η επιδίωξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της πρέπει να είναι η εξεύρεση και η προσέλκυση κάποιου ανταγωνιστή. Μόνον έτσι θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Και πάντα με την συμπαράσταση των φορέων των γειτονικών νομών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης