• 18 Απριλίου 2024,

Προμαχώνας: Περνούν κανονικά στην Ελλάδα οι Σέρβοι που ήταν εγκλωβισμένοι στις ουρές

 Προμαχώνας: Περνούν κανονικά στην Ελλάδα οι Σέρβοι που ήταν εγκλωβισμένοι στις ουρές

Η απίστευτη κατάσταση στον Προμαχώνα οδήγησε τις αρχές να ανοίξουν τα σύνορα για τους Σέρβους πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στις ουρές παρά το γεγονός ότι από τις έξι το πρωί η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της με την Σερβία λόγω κορονοϊού.

Μπορεί να υπήρξε απόφαση να κλείσουν από τις έξι το πρωί τα σύνορα της Ελλάδας με την Σερβία και να δόθηκε εντολή να μην περνούν Σέρβοι πολίτες από τον Προμαχώνα στην χώρα μας, όμως, αυτό δεν συνέβη τελικά.

Μετά από επικοινωνία που είχε το newsit.gr με το τελωνείο στον Προμαχώνα μας έγινε γνωστό ότι όσοι Σέρβοι πολίτες περιμένουν στην ουρά θα περνούν κανονικά τα σύνορα με την Ελλάδα. Μάλιστα, τονίστηκε ότι αυτό τους γνωστοποιήθηκε με προφορική εντολή.

Στον Προμαχώνα από τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατούσε το αδιαχώρητο με εκατοντάδες Σέρβους να είναι για ώρες εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα είχαν φτάσει μια ανάσα από την Ελλάδα από το Βελιγράδι για να προλάβουν το κλείσιμο των συνόρων που ισχύει από τις 6:00 τα ξημερώματα. Οι ουρές είναι τεράστιες, καθώς στο σημείο έχουν φτάσει και πολίτες από άλλες χώρες των οποίων τα σύνορα είναι ανοικτά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο.

πηγή:newsit

Διαβάστε επίσης