• 26 Απριλίου 2024,

Προσεκτικές δηλώσεις Μακάριου Λαζαρίδη για νέους πρόσφυγες- τραπεζικό κατάστημα Κρηνίδων

 Προσεκτικές δηλώσεις Μακάριου Λαζαρίδη για νέους πρόσφυγες- τραπεζικό κατάστημα Κρηνίδων

Ο βουλευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τα δύο επίκαιρα τοπικά θέματα: Την άφιξη νέων προσφύγων στο Ασημακοπούλου, το μέλλον του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες. Οι δηλώσεις του ήταν πολύ προσεκτικές.

Ο κ. Λαζαρίδης συμφωνεί και αναφέρει μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης όλων των προσφύγων από τη δομή του «Ασημακοπούλου», είναι φανερά απαισιόδοξος για το κατάστημα της Πειραιώς στις Κρηνίδες.

Για τα δύο θέματα είπε: « Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψαν και τα δύο θέματα μίλησα πρώτος για τις δυσκολίες που υπάρχουν και στα δύο. Επαναλαμβάνω ότι όσον αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα,  το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» πρέπει να αποδοθεί στην κοινωνία. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει στο τέλος της διαδρομής, το οποίο είναι κάτι κοντινό μας.

Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών. Αυτή όμως πρέπει να αφορά όλη τη χώρα. Επιμένω για το «Ασημακοπούλου» ότι πρέπει να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία. Τη σημερινή κατάσταση με το πρόβλημα των μεταναστών το κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο συνολικής επίλυσης του προβλήματος- έστω στο τέλος του 2020, ίσως και νωρίτερα-  πιστεύω ότι το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» θα αποδοθεί στο στην τοπική κοινωνία για αξιοποίηση του.

Κάνουμε προσπάθεια ώστε οι νέοι πρόσφυγες που θα έρθουν να είναι όσο το δυνατό λιγότεροι. Σχετικά με το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες σας θυμίζω ότι οι τράπεζες δεν ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση. Κλείνουν πολλά καταστήματα τους εδώ και καιρό. Η πλειοψηφία των συναλλαγών δεν γίνονται στο κατάστημα της τράπεζας. Προσπαθήσαμε να μην κλείσει το κατάστημα των Κρηνίδων αλλά οι της τράπεζας εκπρόσωποι το θεωρούν αναγκαίο.  Όπως και το κλείσιμο του καταστήματος στη Σταυρούπολη Ξάνθης».

Διαβάστε επίσης