• 18 Μαΐου 2024,

Πρόσφυγες συμμετέχουν στην Λαμπαδηδρομία

 Πρόσφυγες συμμετέχουν στην Λαμπαδηδρομία

Στο δάσος των Πεντακοσίων το οποίο τις τελευταίες ημέρες καθαρίζει ο Δήμος Καβάλας δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου επ ΄ ευκαιρία των εκδηλώσεων, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή. Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου συνεργάζονται ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας Πεντακοσίων και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας. Συνεργάζονται για 4η χρονιά για την 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Η φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών θα έρθει στην Καβάλα, νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου με επίσημη υποδοχή της στην είσοδο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου. Λαμπαδηδρόμοι θα τη μεταφέρουν στο χώρο των εκδηλώσεων στο δάσος των Πεντακοσίων για το συμβολικό άναμμα του βωμού.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας Πεντακοσίων. Το Σάββατο μετά την λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών, υπάρχει πρόγραμμα ρεμπέτικης βραδιάς και την Κυριακή παραδοσιακή ορχήστρα.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των δύο συλλόγων, που συνεργάζονται για τις εκδηλώσεις, οι κύριοι Νίκος Φιλόγλου και Γιάννης Παπαζωγράφος, όπως επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου αλλά κι εκπρόσωποι άλλων συλλόγων που συμμετέχουν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη μέρα σε αυτές.

Ο κ. Τ. Καρασαββόγλου είπε ότι έγινε δεκτή η πρότασή του κι έτσι τη φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών θα μεταφέρουν μεταξύ των άλλων και πρόσφυγες από τις οικογένειες που είναι φιλοξενούμενες στο στρατόπεδο «Ασημακοπουλου». «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης. Συμμετέχουν πρόσφυγες μετά από δική μας πρόταση, για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας σε αυτούς», είπε ο κ. Καρασαββόγλου.

Ο δε πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι συμβολικά ο συμπολίτης διαιτητής Σταύρος Μάνταλος.

«Αυτή η φλόγα της αγάπης καλείται να φωτίσει την καρδιά όλων όσων ενώ μπορούν δεν είναι εθελοντές αιμοδότες», είπε ο κ. Γιάννης Παπαζωγράφος. Μεταξύ των άλλων ο κ. Παπαζωγράφος είπε τα εξής: «Η συνέντευξη δίνεται από κοινού με τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων που συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθειά μας και οι οποίοι στη συνέχεια θα μας απευθύνουν το δικό τους μήνυμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), μέλος της οποίας είναι και ο Σύλλογός μας, στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να προσελκύσει περισσότερους εθελοντές αιμοδότες, έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο και την ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για 14η συνεχή χρονιά από το 2002, η Φλόγα της Αγάπης, θα διατρέξει όλη την Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική, με στόχο να διαδώσει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

Φέτος η αφή της Φλόγας και αρχή της Λαμπαδηδρομίας, έγινε στις 26 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέα Πάτρας και η κατάληξή της θα είναι στις 14 Οκτωβρίου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στην Αθήνα.

Για την πόλη της Καβάλας, την πόλη μας, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας, θα διοργανώσει τη Λαμπαδηδρομία το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Ώρα 20.00. Τελετή υποδοχής της Φλόγας στον προαύλιο χώρο του Γεν. Νοσοκομείου της πόλης μας, από το Διοικητή του Νοσοκομείου κο Καρασαββόγλου και μέλη του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού.

-Ώρα 20.15. Έναρξη της Λαμπαδηδρομίας και μεταφορά της φλόγας με 40 δρομείς – λαμπαδηδρόμους (εκ των οποίων 5 θα είναι πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας Ασημακοπούλου) και τροχοφόρα του CLUB OFF Καβάλας 4Χ4, διαμέσου της πόλης προς το άλσος των Πεντακοσίων όπου θα τερματίσει στις 20.45.

-Ώρα 20.50. Αφή του βωμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από το Διοικητή του Νοσοκομείου και τελετή λήξης. Κάλεσμα γιορτής.

Στο σημείο αυτό να πω ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται να είναι δρομέας της Λαμπαδηδρομίας μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του στο facebook του συλλόγου ή να επικοινωνήσει για περαιτέρω πληροφορίες με το κινητό 6974 799543, μέχρι την Παρασκευή 2/9.

Σαν Εθελοντής Αιμοδότης εύχομαι αυτή η Φλόγα της Αγάπης, να φωτίσει το νου και την καρδιά όσων, ενώ μπορούν, δεν είναι ακόμα τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και ελπίζω να έρθουν να αιμοδοτήσουν, είτε στις διήμερες οργανωμένες αιμοληψίες του συλλόγου μας, είτε στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους συμμετέχουν και στηρίζουν τη φετινή Λαμπαδηδρομία, δηλαδή τους:

-Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Βαρβάρας και Πεντακοσίων που μας φιλοξενεί κι αυτή τη φορά στα πλαίσια του διημέρου που διοργανώνει.

-Το Διοικητικό, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καβάλας.

-Το Δήμο Καβάλας, την Τροχαία, το Κεντρικό Λιμεναρχείο και το ΕΚΑΒ.

-Το Σύλλογο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Καβάλας.

-Το CLUB OFF Καβάλας 4Χ4.

-Την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.

-Την ομάδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας.

-Τον πρώτο Λαμπαδηδρόμο μας κ. Σταύρο Μάνταλο, διαιτητή ΦΙΦΑ.

-Τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου Αναστάσιο, που μας κάνει την τιμή να πραγματοποιήσει την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας αλλά και την αφή του Βωμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης