• 20 Απριλίου 2024,

Πρόσκληση σε διαμαρτυρία

 Πρόσκληση σε διαμαρτυρία

Διαδικτυακή συγκέντρωση ιδιωτών, εθελοντών φιλοζωικών σωματείων και άλλων ενώσεων για οργάνωση διαμαρτυρίας έξω από το σφαγείο στην περιοχή Κοκκινόχωμα Καβάλας, το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει στην σφαγή ζώων βάσει των απαιτήσεων της Ιουδαϊκής θρησκείας.
Το συγκεκριμένο σφαγείο, που έχει άδεια λειτουργίας, θα σφαγιάζει ζώα με τη μέθοδο Κοσέρ, κατά την οποία έμβια πλάσματα πρέπει να θανατώνονται χωρίς να προηγηθεί αναισθητοποίηση τους κατά παράβαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής (ενωσιακή) και στη συνέχεια τα κρεμούν ανάποδα μέχρι να γίνει η αποστράγγιση του αίματος και ενώ ακόμα έχουν τις αισθήσεις τους.
Δυστυχώς πριν από μερικές μέρες είχαμε προαναγγείλει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω των αρμόδιων των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειών φαίνεται θετικά διακείμενο – έστω και με σιωπηρή συναίνεση – σε αυτό το έγκλημα. Και να που στην Καβάλα τελικά γίνεται – κατά παράβαση της νομοθεσίας – καθώς η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης φαίνεται να μην απαγορεύει την σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση κάτι που η συγκεκριμένη επιχείρηση διαφημίζει ως παρεχόμενη υπηρεσία.

Τη δράση στηρίζουν: Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, “Αίσωπος” – Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας. Vegan συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα

*Η διαμαρτυρία θα γίνει αύριο το πρωί στο σφαγείο (ώρα 08.00)

 

Διαβάστε επίσης