Πρόσκληση σε έκθεση φωτογραφίας

 Πρόσκληση σε έκθεση φωτογραφίας

Η Έκθεση φωτογραφιών που τράβηξε ο ίδιος ο Νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης παραμένει στην Καβάλα και λειτουργεί πρωί – απόγευμα για το κοινό και τους μαθητές μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ενδεχομένως μέχρι και τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας. Το γεγονός παράτασης της έκθεσης και η δυνατότητα να την επισκεφτούν και τα παιδιά, αναδείχτηκε με συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο. Η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη και για το φετινό φεστιβάλ Φιλίππων, ειδικότερα και για το αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη. Οι φωτογραφίες του είπε, ήταν και είναι ένας πολύτιμος θησαυρός. Αξίζει τον κόπο να τις δούνε οι μαθητές. Εξ αυτού του λόγου συνέχισε ζητήσαμε και πήραμε παράταση της έκθεσης.

Ο Πέτρος Πετρόπουλος, Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, είπε ότι ο χορηγός αισιοδοξίας – εννοώντας το Γιώργο Σεφέρη – συνεχίζει να είναι ανάμεσά μας. Ευχαρίστησε τον Θοδωρή Γκόνη και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την ιδέα της παράτασης της έκθεσης. Υποσχέθηκε το ΔΗΠΕΘΕ να συνεργαστεί καλύτερα και με την πρωτοβάθμια και με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο Κώστας Μπαντίκος είπε ότι η υπηρεσία ανταποκρίθηκε με χαρά. Προτρέπει τους μαθητές να επισκεφτούν την έκθεση. «Θέλουμε να διευρύνουμε – είπε – τη συνεργασία μας με το ΔΗΠΕΘΕ». Ενώ ο Απόστολος Βαγενάς συνεχάρη για την πρωτοβουλία στον πολιτισμό τη Διοίκηση του Δήμου. Τόνισε ότι ήδη ενημερώθηκαν οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων για τη δυνατότητα που έχουνε να επισκεφτούν την έκθεση των φωτογραφιών που τράβηξε ο ίδιος ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης.

Με την ευκαιρία η Δήμαρχος συμπλήρωσε στη συνέντευξη τύπου ότι αμέσως μετά θα εκτεθούν στη δημοτική καπναποθήκη, φωτογραφίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, τραβηγμένες στο Άγιο Όρος από τον Καβαλιώτη Στράτο Καλαφάτη. Συμπλήρωσε ότι η έκθεση έχει παρουσιασθεί μέχρι τώρα στην Ρώμη και την Αγία Πετρούπολη.

Διαβάστε επίσης