• 19 Απριλίου 2024,

Πρόσκληση συμμετοχής στο Cosmopolis για τους συνοικιακούς συλλόγους

 Πρόσκληση συμμετοχής στο Cosmopolis για τους συνοικιακούς συλλόγους

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης συναντήθηκαν στην Καβάλα οι εκπρόσωποι των συνοικιακών συλλόγων της πόλης. Ήταν η πρώτη συνάντηση τους μετά από την περίοδο της καραντίνας και αυτό έγινε με πρωτοβουλία των διοργανωτών του φεστιβάλ Cosmopolis.

Οι σύλλογοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο τμήμα του φεστιβάλ 26 με 29 Αυγούστου όπου στην παραλία και σε εννέα διαφορετικά σημεία θα γίνονται πολιτιστικά χορευτικά και άλλα γεγονότα.

Καταρχήν δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων αλλά οριστικές αποφάσεις και ακόμη καλύτερη ενημέρωσή τους θα γίνει σε επόμενη συνάντηση.

Στην οποία θα παραστεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis, ενδεχομένως και ο Δήμαρχος Καβάλας.

Στη συνάντησή ανταποκρίθηκαν οι δέκα από τους έντεκα συνοικιακού συλλόγους, που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους καθώς είχαν να συναντηθούν πάρα πολύ καιρό. Σύλλογοι που ταλαιπωρήθηκαν από την περίοδο των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού διατύπωσαν παράπονα, σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Καβάλας δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη τους και τα προβλήματα που προκάλεσε σε αυτούς η μεγάλη περίοδος χωρίς εκδηλώσεις.

Κυρίως χωρίς έσοδα. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι υπήρξαν συνοικιακοί σύλλογοι που ενώ νοίκιαζαν και διατηρούσαν γραφεία,λόγω οικονομικής αδυναμίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Διαβάστε επίσης