• 22 Μαΐου 2024,

Προσοχή στο δάσος! Παραμένει πέρασμα παράτυπων μεταναστών

 Προσοχή στο δάσος! Παραμένει πέρασμα παράτυπων μεταναστών

Συμπολίτες που ζουν κοντά στο περιαστικό δάσος ή τις πρωινές ώρες κάνουν βόλτα σε αυτό, υπέδειξαν στην Πρωινή σημείο στο οποίο το βράδυ της Δευτέρας διανυκτέρευσαν αρκετοί παράτυποι μετανάστες (φωτογραφία).

Ταυτόχρονα δήλωσαν την ανησυχία τους για αυτή τη διαδικασία καθώς εκτός των άλλων μπορεί να είναι μοιραία για μια πολύτιμη στην Καβάλα δασική περιοχή. Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά. Το περιαστικό δάσος εδώ και μήνες είναι πέρασμα παράτυπων μεταναστών.

Απλώς τελευταία οι παράτυποι και παράνομοι μετανάστες δεν είχαν κάνει τόσο αισθητή την παρουσία τους. Το συγκεκριμένο περιστατικό δημιουργεί γενικότερη ανησυχία λόγω των συνεπειών που μπορεί να υπάρξουν από μια τέτοιους είδους δασική πυρκαγιά.

Τόσο κοντά στα σπίτια της Καβάλας. Δεν είναι θέμα δικής τους επιδίωξης (των παράνομων μεταναστών). Αυτοί απλά διέρχονται από την περιοχή σύμφωνα με ένα γενικότερο σχέδιο που έχουν. Είναι θέμα μιας κακιάς στιγμής, ενός ανθρώπινου λάθους. Τότε όλη η πόλη θα τρέχει!

Το σημείο στην συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Χωράφας και κοντά στο τσιμεντοστρωμένο δρόμο από τη Χωράφα στα Πλατανάκια. Κάπου εκεί και μέσα στο δάσος οι άνθρωποι αναπαύονται, μαγειρεύουν ακόμη και … ξυρίζονται μέχρι το πρωί να συνεχίσουν πάλι το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Φεύγοντας αφήνουν πίσω τους ότι δεν τους είναι χρήσιμο. Σακίδια, ρούχα, τρόφιμα που κατανάλωσαν, ακόμη και φάρμακα. Χθες για παράδειγμα υπήρχε κι ένα κομμάτι καθρέπτη που υπό ορισμένες ευνοϊκές συνθήκες μπορεί κι αυτός να προκαλέσει πυρκαγιά.

«Πολλές φορές καλούμε την Αστυνομία και την ενημερώνουμε. Πλέον κουραστήκαμε να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια», υποστήριξαν οι συμπολίτες. Κατά συνέπεια πρέπει ειδικά η Αστυνομία να δράσει μιας και γνωρίζει καλά τις κινήσεις των παράνομων μεταναστών σε μια περιοχή από το Περιγιάλι και δυτικότερα.

Το συγκεκριμένο πέρασμα με λίγα λόγια πρέπει να καταργηθεί μιας και για την τοπική κοινωνία είναι επικίνδυνο και για λόγους προστασίας των δασών. Σημειώνουμε ότι και στην προαναφερθείσα περιοχή είναι σε πλήρη εξέλιξη το γνωστό έργο του Δασαρχείου, καθαρισμού του δάσους. Από τη μια καθαρισμός, από την άλλη διανυκτέρευση προσφύγων στο δάσος δημιουργούν μια εικόνα τουλάχιστον αντιφατική. Σίγουρα επικίνδυνη.

Διαβάστε επίσης