• 9 Μαΐου 2024,

Πρόσθετη παρέμβαση για την υπόθεση της όδευσης του ΤΑΡ- Αύριο η ΔΕΥΑΚ ανακοινώνει τι θα κάνει με τα νιτρικά στο νερό του Ζυγού

 Πρόσθετη παρέμβαση για την υπόθεση της όδευσης του ΤΑΡ- Αύριο η ΔΕΥΑΚ ανακοινώνει τι θα κάνει με τα νιτρικά στο νερό του Ζυγού

Μετά από πρόταση του δικηγόρου Μάκη Βελάκη, το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας επικαιροποιεί στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη το ψήφισμα του περασμένου Νοέμβρη για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Προσθέτει μάλιστα σε αυτό (πάλι μετά από πρόταση του κ. Βελάκη) ότι εξουσιοδοτεί τη Δήμαρχο να κάνει οποιαδήποτε επιπλέον ενέργεια και παρέμβαση στα θεσμικά όργανα. Αν και δεν εξηγήθηκε τι ακριβώς θα συμβεί, προκύπτει ότι η κ. Δήμαρχος σκοπεύει να κάνει παράσταση στο ΣτΕ όπου πιθανόν να παρουσιάσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Ο κ. Βελάκης επανέλαβε τις εκτιμήσεις του για το θέμα, για την ακροαματική διαδικασία στο ΣτΕ την προηγούμενη εβδομάδα. Είπε χαρακτηριστικά στους δημοτικούς συμβούλους: « Όταν έχεις να κάνεις με ένα θηρίο που διαθέτει υπέρτερες δυνάμεις τότε πρέπει να παίζεις και έξυπνα και πονηρά».

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να εγκρίνει ψήφισμα κατά της προωθούμενης από το Υπουργείο Παιδείας συγχώνευσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Σχετική συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής πρόκειται να γίνει την Παρασκευή στην Αθήνα. Όσο για τα νιτρικά στο νερό του Ζυγού, η Δήμαρχος είπε πριν λίγο ότι αύριο η ΔΕΥΑΚ θα εκδώσει δελτίο τύπου όπου θα περιγράφει τις επόμενες ενέργειες της.

Διαβάστε επίσης