Πρόστιμα σε δύο σνακ μπαρ, παραλιακό μπαρ και παντοπωλείο στον πρώην Δήμο Ελευθερών

 Πρόστιμα σε  δύο σνακ μπαρ, παραλιακό μπαρ και παντοπωλείο στον πρώην Δήμο Ελευθερών

*Μετά από έλεγχο προσωπικού της Δ.Ο.Υ. Δράμας, παραλιακό μπαρ στην περιοχή του πρώην Δήμου Ελευθερών βρέθηκε να μην διαθέτει μηχάνημα πληρωμής με πιστωτική κάρτα. Η εφορία της Δράμας ενημέρωσε το τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας και χθες επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ. Εφόσον η επιχείρηση προμηθευτεί το απαραίτητο μηχάνημα, το πρόστιμο μειώνεται. Ο έλεγχος έγινε στις 24 Ιουλίου.

Στο κατάστημα επακολούθησε έλεγχος του τμήματος Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας. Από αυτόν προέκυψαν κι άλλες παραβάσεις. Στο μπαρ δεν υπήρχε πινακίδα με την ένδειξη ότι ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αν δεν λάβει απόδειξη. Ο έλεγχος επίσης: « … στα προσφερόμενα προσυσκευασμένα ποτά (οίνος, μπύρα, αναψυκτικά, νερά ) δεν αναγράφεται η ειδικότερη ονομασία του είδους που προσφέρεται στο εμπόριο (ετικέτα) και ο όγκος του περιεχομένου σε ml. Στις σαλάτες όπως τις ορίζει το κατάστημα ,δεν αναφέρονται τα βασικά συστατικά που τις συνθέτουν και με επισήμανση ορισμένων ουσιών η προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες η δυσανεξίες. Στις προσφερόμενες πατάτες αν και προτηγανισμένες-κατεψυγμένες ,απουσίαζε η υποχρεωτική ανάλογη ένδειξη (500,00 € ). Ως κατάστημα αναψυχής και διασκέδασης δεν είχε αν και υποχρεούται να έχει και να διαθέτει προς χρήση της πελατείας ,το ειδικό έντυπο «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» και να βρίσκεται θεωρημένο, στην προβλεπόμενη θέση, με την ανάλογη ενημέρωση στους τιμοκατάλογους στις τέσσερεις γλώσσες, ελληνικά αγγλικά γαλλικά γερμανικά.[Παράβαση 500,00 €). Συνολικό πρόστιμο 2.500 ευρώ.

*Η ίδια υπηρεσία έκανε έλεγχο σε παντοπωλείο σε χωριό του πρώην δήμου Ελευθερών. Συνολικό πρόστιμο 2.500 ευρώ για τους εξής λόγους: «… η εν λόγω επιχείρηση διέθετε προς πώληση οπωρολαχανικά ( ντομάτες, λεμόνια, αχλάδια, κολοκύθια, μελιτζάνες, αγγούρια, μπανάνες κ.α) χωρίς να υπάρχει επί ενός εκάστου είδους η πινακίδα με τις απαιτούμενες ενδείξεις τοποθετημένη επί η στο πωλούμενο προϊόν.[1.000,00 €]. Στο σύνολο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και επιδόρπιων με βάση το γάλα δεν υπήρχε είτε επί της συσκευασίας του προϊόντος είτε σε αντίστοιχη πινακίδα η τελική τιμή πώλησης ανά συσκευασία ως αναφορά τα προσυσκευασμένα προϊόντα και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης για τα μη προσυσκευασμένα προϊόντα που πωλουνται επί ζυγίω. [500,00€] Στις προθήκες πώλησης προς τον τελικό καταναλωτή των προϊόντων αρτοποιίας (άρτος –αρτοπαρασκευάσματα) κανένα προϊόν δεν ήταν προσυσκευασμένο και με την ανάλογη επισήμανση των υποχρεωτικών ενδείξεων (1.000,00 €)».

*Αποτέλεσμα ελέγχου σε σνακ μπαρ στον πρώην Δήμο Ελευθερών, συνολικό πρόστιμο 2.500 ευρώ για τους εξής λόγους: «…δεν είχε τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα. (1.500,00 € ). Στην συνέχεια του ελέγχου διαπιστώθηκε να μην κατέχει ,ως όφειλε, και κατ ́επέκταση να προσφέρει ,είδος ελαίου που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν της παρασκευής των γευμάτων, και που πρέπει να διατίθενται αποκλειστικά και μόνον μέσω σφραγισμένων και μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών, μίας χρήσης φέρνοντας τις απαιτούμενες επισημάνσεις επ ́αυτών. Επι του τιμοκαταλόγου στα προσφερόμενα προσυσκευασμένα αλκοολούχα ποτά ,ούζο και τσίπουρο,δεν αναγράφεται η ειδικότερη ονομασία του είδους που προσφέρεται στο εμπόριο (ετικέτα) και ο όγκος του περιεχομένου σε ml. (500,00 € ) Ως κατάστημα εστίασης δεν είχε αν και υποχρεούται να έχει και να διαθέτει προς χρήση της πελατείας ,το ειδικό έντυπο «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» και να βρίσκεται  θεωρημένο, στην προβλεπόμενη θέση, με την ανάλογη ενημέρωση στους τιμοκατάλογους στις τέσσερεις γλώσσες.  (500,00 ευρώ).

*Αποτέλεσμα ελέγχου σε σνακ μπαρ στον πρώην Δήμο Ελευθερών, συνολικό πρόστιμο 4.000 ευρώ για τους εξής λόγους: «  το εν λόγω κατάστημα μαζικής εστίασης ενώ τα προϊόντα με βάσει το κρέας ήτοι χοιρινός γύρος, χοιρινό μπούτι, κιλότο, κοτόπουλο, χοιρινό παντσετάκι, χοιρινά φιλετάκια, σουτζουκάκι, αν και προϊόντα κατάψυξης, αποκρύπτετο και δεν αναγραφότανε στον τιμοκατάλογο η υποχρεωτική ένδειξη «κατεψυγμένο».

Κατά τον ίδιο τρόπο και οι πατάτες. Επίσης δεν αναγραφότανε το είδος των ελαίων και η χρήση τους, ενώ δεν κατείχε και κατ ́ επέκταση δεν διετίθετο είδος ελαίου που προορίζεται για τον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος ,σφραγισμένων, μίας χρήσης, μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών, με τις απαιτούμενες επισημάνσεις, ως όφειλε. Στις σαλάτες δεν αναγράφονται τα συστατικά που τις συνθέτουν και με επισήμανση ορισμένων ουσιών η προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες η δυσανεξίες . Στα προσυσκευασμένα ποτά μπύρα και αλκοολούχα δεν αναγράφεται η ειδικότερη ονομασία του είδους και ο όγκος του περιεχομένου. Τέλος ανακριβώς και παραπλανητικώς, το λευκό τυρί άλμης εδηλωνετο και προωθείτο στον τελικό καταναλωτή ως «Φέτα» ενώ προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης δηλώνονται έτσι, μόνον αν

είναι τέτοια. (3.500,00€). Ως κατάστημα εστίασης δεν είχε αν και υποχρεούται να έχει και να διαθέτει προς χρήση της πελατείας ,το ειδικό έντυπο «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» και να βρίσκεται θεωρημένο, στην προβλεπόμενη θέση, με την ανάλογη ενημέρωση στους τιμοκατάλογους στις τέσσερεις γλώσσες (500,00€).

 

Διαβάστε επίσης