• 19 Μαΐου 2024,

Πρόστιμα στη Σαρακίνα για τα τροχόσπιτα πλησίον της παραλίας

 Πρόστιμα στη Σαρακίνα για τα τροχόσπιτα πλησίον της παραλίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης υπέγραψε χθες τρεις διαφορετικές αποφάσεις με τις οποίες επιβάλλει πρόστιμα συνολικού ύψους 8.000 ευρώ -περίπου- σε τρεις ιδιοκτήτες οικοπέδων (κατοίκων χωριών της ΔΕ Ελευθερών) πλησίον της παραλίας Σαρακίνα στην παραλιακή Εγνατία.

Ο κ. Αντωνιάδης αποδέχεται ισάριθμες εισηγήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας, η οποία ερεύνησε σχετική καταγγελία. Διαπίστωσε ότι στα τρία αυτά οικόπεδα βρίσκονται περισσότερα από 70 τροχόσπιτα, για τα οποία δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν άδειες κτλ. Ανακύπτει δε θέμα και διάθεσης των λυμάτων καθώς μόνο σε μία από τις τρεις περιπτώσεις υπάρχει στην ίδια περιοχή «…υπεδάφια δεξαμενή διάθεσης των παραγόμενων λυμάτων προς χρήση των ατόμων των τροχόσπιτων». Που κι αυτή θεωρείται από την υπηρεσία παράνομη.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ασχολήθηκε με την υπόθεση όταν πέρσι το Καλοκαίρι της διαβιβάστηκε καταγγελία μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Περάμου. Η καταγγελία ελέγχθηκε, έγινε αυτοψία και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων.

Στο τέλος της διαδικασίας υπήρξαν μόλις χθες οι αποφάσεις της επιβολής των προστίμων. Στην παραλία Σαρακίνα και κοντά σε αυτήν, υπάρχουν πολλά τροχόσπιτα. Στην αυτοψία της η υπηρεσία διαπίστωσε ότι υπάρχουν (κοντά στα τροχόσπιτα) πολλές επιπρόσθετες κατασκευές. Σιδερένιες, ξύλινες, πλαστικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αυτοψία της η υπηρεσία διαπίστωσε επίσης ότι: «.. σε θέση του οικοπέδου (πλησίον της παραλίας) υφίσταται επιχείρηση παρασκευής & προσφοράς τροφίμων και ποτών σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους (καντίνα), όπου η διάθεση των παραγόμενων λυμάτων γίνεται μέσω σωλήνα σε πλαστικά δοχεία (μπιτόνια)».

Διαβάστε επίσης