• 21 Μαΐου 2024,

Πρόστιμο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε ΒΦΛ και Δήμο Νέστου

 Πρόστιμο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε ΒΦΛ και Δήμο Νέστου

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης αποδέχθηκε τις εισηγήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας κι επέβαλε χθες δύο πρόστιμα.

Το πρώτο των 40.000 ευρώ στην εταιρία της ΒΦΛ «Λιπάσματα Καβάλας» επειδή «..δεν έχει εφαρμοσθεί η μείωση των εκπομπών NOx στα απαέρια της μονάδας παραγωγής νιτρ. οξέως με τη μέθοδο της εκλεκτικής καταλυτικής μείωσης (SCR) και τη λειτουργία του αντιδραστήρα DENOx όπως αυτή προτάθηκε στην Τεχνική Έκθεση και το συνημμένο χρονοδιάγραμμα». Στα σχετικά της υπόθεσης έγγραφα διαβάζουμε ότι η εταιρία «…ισχυρίζεται ότι τηρούνται τα όρια εκπομπών NOx και τα έργα που υλοποιούνται θα δημιουργήσουν μια ακόμα καλύτερη κατάσταση. Οι απόψεις αυτές δεν γίνονται δεκτές (από την υπηρεσία)».

Το δεύτερο πρόστιμο 25.000 ευρώ αφορά το Δήμο Νέστου επειδή «…συνεχίζονται οι εργασίες ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων διαφόρων τύπων στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» Χρυσούπολης με συνέπεια την υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος». Και τα δύο πρόστιμα μπορούν να αμφισβητηθούν τόσο στην Αποκεντρωμένη όσο και στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης