• 22 Μαΐου 2024,

Πρώτα διαμαρτυρία, μετά βασιλόπιτα

 Πρώτα διαμαρτυρία, μετά βασιλόπιτα

Ένταση δημιουργήθηκε χθες το μεσημέρι στον 5ο όροφο του διοικητηρίου, σ΄ ένα από τα γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αρχικά οι απολυμένοι της ΒΦΛ συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο για να κόψουν τη βασιλόπιτά τους. Λόγω των γεγονότων στη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια να αδειοδοτήσει ή όχι τη νέα εταιρία, που θα δραστηριοποιηθεί στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, οι απολυμένοι περπάτησαν γρήγορα προς το διοικητήριο, για να διαμαρτυρηθούν στους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Προκύπτει ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες ακόμη και χθες το πρωί,  στην υπηρεσία βρίσκονται, άλλοτε εκπρόσωποι των απολυμένων της ΒΦΛ, άλλοτε της καινούριας εταιρίας. Oι πρώτοι ζητούν να μην αδειοδοτηθεί η εταιρία, οι δεύτεροι το αντίθετο.

Σε μία τέτοια συζήτηση με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, αυτός φέρεται να είπε νωρίτερα χθες το πρωί, ότι εντός της χθεσινής ημέρας η υπηρεσία θ΄ αποφάσιζε θετικά ή αρνητικά. Όταν λοιπόν το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν οι απολυμένοι στο εργατικό κέντρο για να κόψουν τη βασιλόπιτά τους, έκριναν σκόπιμο να διαμαρτυρηθούν στην υπηρεσία με βάση τα όσα γνώριζαν ότι έγιναν το πρωί. Μετά να επιστρέψουν στο εργατικό κέντρο για τη βασιλόπιτα.

Το βασικό επιχείρημα των απολυμένων είναι, ότι το υπουργείο ζητά από την υπηρεσία να μην αδειοδοτήσει την εταιρία, αλλά οι απολυμένοι φοβούνται αυτό θα γίνει κανονικά. Ανησυχούσαν μάλιστα μήπως αυτό γίνει στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι βρέθηκαν στον προθάλαμο του 5ου ορόφου, όπου συνάντησαν τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Είχαν μαζί του έντονη συζήτηση, αλλά ο προϊστάμενος αποχώρησε με το ασανσέρ, πιθανώς  για τον 2ο όροφο. Στη συνέχεια πολλοί από τους απολυμένους της ΒΦΛ μπήκαν στο γραφείο του κ. Τουγγελίδη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα. Ο κ. Τουγγελίδης τους κοιτούσε και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις που του έθεταν. Το γεγονός δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη ένταση, όπως και το ότι κάποια στιγμή χαμογέλασε. Απειλήθηκαν επεισόδια. Τα χαρτιά του γραφείου του βρέθηκαν στο έδαφος. Αλλά τελικά υπήρξε επικράτηση των ψυχραιμότερων.  Ο κ. Τουγγελίδης αφού για ώρα δεν έλεγε το παραμικρό, είπε στο τέλος ότι δε είναι αυτός αρμόδιος για το θέμα. Οι απολυμένοι αποχώρησαν. Έμειναν όμως στο διάδρομο του 5ου ορόφου, εκεί όπου είναι όλα τα γραφεία της υπηρεσίας, ώσπου εμφανίστηκε ο Θ. Μαρκόπουλος, ο οποίος μαζί με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας συζήτησαν με το σωματείο των απολυμένων, τους οποίους διαβεβαίωσαν ότι θα τηρηθεί ο νόμος. Στη συνέχεια οι απολυμένοι αποχώρησαν. Επανήλθαν στο εργατικό κέντρο όπου έκοψαν τη βασιλόπιτά τους. Η βασιλόπιτα, τα πιτάκια και τα αναψυκτικά ήταν προσφορά των καταστημάτων Φελλαχίδη και Ιωσηφίδη, καταστήματα που οι απολυμένοι ευχαριστούν για την πρωτοβουλία τους.

 

Διαβάστε επίσης