• 14 Μαΐου 2024,

Πρώτα οι Διευθυντές, μετά οι συγχωνεύσεις

 Πρώτα οι Διευθυντές, μετά οι συγχωνεύσεις

Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής Διευθυντών σε όλα τα σχολεία του Νομού Καβάλας. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε χθες τις βαθμολογίες των συνεντεύξεων, όπου παντού σχεδόν είναι υψηλές. Μεσολαβεί η διαδικασία ενστάσεων και μέχρι την 1η Αυγούστου, ημέρα Τρίτη θα πρέπει ν΄ αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Διευθυντές. Ίσως λίγο νωρίτερα κριθούν οι νέοι Διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων, εντός της ημέρας η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση επρόκειτο ν΄ ανακοινώσει τα αποτελέσματα, δηλαδή τη βαθμολογία στις συνεντεύξεις.

Εν τω μεταξύ αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους νέους Διευθυντές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, τον Αύγουστο η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας θ΄ ασχοληθεί με τις συγχωνεύσεις και με τη συγχώνευση – επαναλειτουργία του 21ου Νηπιαγωγείου.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αρκεί να γίνουν όλα όσα πρέπει, νωρίτερα. Να εξασφαλισθεί η μεταφορά του Ειδικού Σχολείου στο 20ο Δημοτικό σχολείο του Περιγιαλίου, να ζητηθεί απ΄ το Δήμο Καβάλας αίθουσα της Παιδόπολης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για το 21ο Νηπιαγωγείο. Εν τω μεταξύ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διαπίστωσαν λάθος στη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με απόφαση της ίδιας υπηρεσίας συγχωνεύονται το 26ο, το 24ο, το 27ο Νηπιαγωγείο και ονομάζονται από το Σεπτέμβρη 24ο νηπιαγωγείο Καβάλας. Στο ΦΕΚ ωστόσο παραλείπεται η αναφορά του 26ου νηπιαγωγείου που με αυτόν τον τρόπο προσωρινά φυσικά γλυτώνει τη συγχώνευση.

Διαβάστε επίσης