Πρώτα συνέλευση, μετά βασιλόπιτα του συλλόγου των ΑμΕΑ

 Πρώτα συνέλευση, μετά βασιλόπιτα του συλλόγου των ΑμΕΑ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ η καθιερωμένη εκδήλωση του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες για την κοπή της βασιλόπιτας του 2017. Όπως συμβαίνει συνήθως, προηγήθηκε γενική συνέλευση κι έτσι τα μέλη του νομαρχιακού συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον απολογισμό του 2016 και  για τον προϋπολογισμό του 2017. Η προσέλευση των μελών ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική ενώ εντύπωση προκάλεσε ο αυξημένος αριθμός των επισήμων που ήταν παρόντες στην κοπή της βασιλόπιτας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η εκδήλωση ξεχώρισε ως εκείνη με τους περισσότερους επισήμους. Παρόντες ήταν και οι τέσσερις βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασά, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο Δημήτρης Καζανίδης, ο Άρης Βέρρος, ο Σωτήρης Σωτηριάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Τραϊφόρος και Κατερίνα Γεροστεργίου, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς, ενώ τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φ – Ν – Θ κ. Προκόπιος. Οι περισσότεροι έλαβαν τον λόγο, μίλησαν για τον σύλλογο κι έτσι η εκδήλωση ήταν χρονικά μεγάλη.

Κατά τη διαδικασία της γενικής συνελεύσεως εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός του 2016 και ο προϋπολογισμός του 2017. Ο πρόεδρος του συλλόγου Σμαράγδος Κρεμύδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλοποίηση της λειτουργίας των επιτροπών ΚΕΠΑ, ενώ χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με το δήμο Καβάλας χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ταχύτητα με την οποία καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα αμέσως μόλις τα χρήματα φτάσουν στο δημοτικό ταμείο.

Ο κ. Κρεμύδας που είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί στην εκδήλωση κι εκπροσώπους συλλόγων ΑμΕΑ από άλλες περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ τόνισε ότι το προνοιακό επίδομα δε θα πρέπει να διακόπτεται όταν άτομο ΑμΕΑ εμπλέκεται στην παραγωγική διαδικασία, καθώς όπως διευκρίνισε το συγκεκριμένο επίδομα τον βοηθά για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στα μέλη του συλλόγου δόθηκε αναλυτικός απολογισμός των δραστηριοτήτων ανά μήνα. Για ολόκληρο το 2016 οι δραστηριότητες ήταν ομολογουμένως πάρα πολλές. Ευλογώντας τη βασιλόπιτα του συλλόγου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Προκόπιος επαίνεσε τη δράση του και συμπλήρωσε πως συμπαρίσταται στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλοι, επεσήμανε χαρακτηριστικά, έχουμε τις ειδικές μας ανάγκες. Δεν έκρυψε δε και τη χαρά του για το γεγονός ότι τόσο η γενική συνέλευση όσο και η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκαν με πολυάριθμες παρουσίες.

Διαβάστε επίσης