• 30 Απριλίου 2024,

Πρόταση Δημήτρη Μπαταλογιάννη για δημιουργία γραφείου επενδυτικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Παγγαίου

 Πρόταση Δημήτρη Μπαταλογιάννη για δημιουργία γραφείου επενδυτικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Παγγαίου

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης έχει παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ προσφάτως ανακοινώθηκε το όνομά του ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Παγγαίου με το συνδυασμό του Βασίλη Ξουλόγη. Τις προηγούμενες ημέρες ως ελεύθερος επαγγελματίας βρέθηκε στην τουριστική έκθεση Βουκουρεστίου, πλαισιώνοντας την προσπάθεια τουριστικής προβολής που εκδήλωσε η περιφέρεια ΑΜΘ, η περιφερειακή ενότητα Καβάλας αλλά και ειδικότερα ο Δήμος Παγγαίου.

Οι εντυπώσεις που σχημάτισε από την τουριστική έκθεση επιβεβαίωσαν τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του σχετικά με το πώς θα πρέπει να κινηθείς τους τουριστικές εκθέσεις ένας δήμος αναπτυσσόμενος τουριστικά, όπως είναι ο Δήμος Παγγαίου.

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης χαρακτήρισε ως ανερχόμενη την οικονομία της Ρουμανίας, διαπίστωσε πως οι Ρουμάνοι αγαπούν την Ελλάδα και μάλιστα την επιλέγουν για δεκαήμερες θερινές διακοπές. Σύμφωνα με τον κ. Μπαταλογιάννη, οι περισσότεροι Ρουμάνοι δε γνωρίζουν τον Δήμο Παγγαίου, έτσι προτιμούν τη Θάσο, τη Χαλκιδική και την παραλία της Κατερίνης. Όταν όμως επισκεφθούν τον Δήμο Παγγαίου τότε μένουν ικανοποιημένοι κι επιστρέφουν. Αυτό ήταν το συμπέρασμα του Δημήτρη Μπαταλογιάννη.

Κατά την άποψή του η συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις πρέπει πάντοτε να συνδυάζεται με παράλληλες δράσεις κατά τις ημέρες λειτουργίας του περιπτέρου κάθε προορισμού. Ταυτόχρονα, ο κ. Μπαταλογιάννης εκτιμά ότι η τουριστική προβολή θα πρέπει να εκδηλώνεται και με σύγχρονο τρόπο όπως το διαδίκτυο.

Η πρόταση του κ. Μπαταλογιάννη, βάσει των όσων είδε και συζήτησε στην έκθεση του Βουκουρεστίου, είναι πως επιτέλους θα πρέπει να μιλήσουμε για την προσέλκυση επενδυτών. Κι έτσι ο Δήμος Παγγαίου να δημιουργήσει στην έδρα του ένα γραφείο επενδυτικού ενδιαφέροντος. Κατά την άποψη του κ. Μπαταλογιάννη, μόνο η κατασκευή και λειτουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων θα καταστήσουν την περιοχή του Δήμου Παγγαίου ως ευρύτερα γνωστό τουριστικό προορισμό.

 

******

 

Διαβάστε επίσης