• 11 Μαΐου 2024,

Πρόταση για αναβολή τοποθετήσεων των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών

 Πρόταση για αναβολή τοποθετήσεων των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας πραγματοποίησε την Τρίτη 9/8/22 συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας κ. Αθανασία Γαϊτανίδου, μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα των υπεράριθμων συναδέλφων να υποβάλουν αίτηση βελτίωσης θέσης μετά την τοποθέτησή τους.

Ο σύλλογος εισέπραξε τη δέσμευση ότι οι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να τοποθετηθούν εκ νέου και κατά προτεραιότητα, πριν την τοποθέτηση των αναπληρωτών, στα λειτουργικά κενά που μπορεί να προκύψουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς .

Στη συνέχεια ο σύλλογος ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«Για μία ακόμη χρονιά οι εκπαιδευτικοί ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις λειτουργικές υπεραριθμίες των σχολείων, απόρροια της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αλλά και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής δεκαετιών που υποβαθμίζει συστηματικά την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, υποσκάπτει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και διαταράσσει τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Οι πρόωρες διαδικασίες τοποθέτησης των υπεράριθμων εκπαιδευτικών εντός καλοκαιριού γίνονται πλέον μία παγιωμένη τακτική μέσα στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που κάθε φορά το ΥΠΑΙΘ ορίζει.

Το γεγονός αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε προβλήματα και αδικίες, καθώς πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν εμφανίζονται όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που μπορεί να προκύψουν, τόσο αναφορικά με το μαθητικό δυναμικό των σχολείων (αιτήσεις μετεγγραφής και εκπρόθεσμες εγγραφές), όσο και αναφορικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καλούμε το ΠΥΣΠΕ Καβάλας να αναβάλει τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα λειτουργικά κενά, τα οποία και θα πρέπει να δοθούν κατά προτεραιότητα στους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, οι λειτουργικά υπεράριθμοι συνάδελφοι θα πρέπει να μπορούν να συνυποβάλουν με τη δήλωση τοποθέτησης λειτουργικής υπεραριθμίας τους, αίτηση βελτίωσης, ώστε να εξομαλύνονται τυχόν αδικίες».

Διαβάστε επίσης