• 24 Απριλίου 2024,

Πρώτη τελεσίδικη απόφαση υπέρ πρώην απολυμένου της ΒΦΛ

 Πρώτη τελεσίδικη απόφαση υπέρ πρώην απολυμένου της ΒΦΛ

Χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση ανάμεσα στη ΒΦΛ. Το Σωματείο Εργαζομένων και του Υπουργείου διά του κ. Ανδρέα Νεφελούδη.

Νωρίτερα χθες το πρωί μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η δικηγόρος Καβάλας κ. Μαρία Μυλωνά. Ανέφερε ότι τη Δευτέρα έγινε γνωστή η πρώτη απόφαση του Εφετείου Θράκης για τους πρώην απολυμένους της ΒΦΛ. Έχει σημασία πια ότι οι αρχικές πρωτόδικες αποφάσεις υπέρ των πρώην απολυμένων επικυρώνονται από το Εφετείο Θράκης Πλέον επικυρώνεται τελεσίδικη απόφαση και όπως σημειώνεται από την κ. Μυλωνά αυτή που γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα είναι ένα πρόκριμμα για τις υποθέσεις που είναι πολλές και εκκρεμούν στο Εφετείο.

Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει. Το 2016 η ΒΦΛ πρότεινε στο προσωπικό της να αλλάξει τις συμβάσεις του και διαφορετικά θα τους απομάκρυνε. Σε συνέχεια αυτής της προειδοποίησης δεν υπήρξαν μόνο απολύσεις αλλά και μηνύσεις . Γνωστό είναι το περιστατικό περί εμπρησμού σε συνέχεια  κινητοποιήσεων των τότε απολυμένων. Η πρώτη απόφαση Εφετείου, επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση, ακυρώνει την απόλυση και τη μήνυση για εμπρησμό η απόφαση του Εφετείου την θεωρεί προσχηματική και αναληθή. Η κ. Μυλωνά Μαρία είπε ότι ο πελάτης της Ιωάννης Μητρούλης δικαιώθηκε.

Σημείωσε ότι δεν ακολούθησε την ομαδική προσφυγή στη Δικαιοσύνη με το Σωματείο αλλά κινήθηκε μόνος του δικαστικά. Τώρα και ενώ του καταβλήθηκαν ήδη κάποια χρήματα με βάση την πρωτόδικη απόφαση περιμένει την αντίδραση της εταιρείας, η οποία πρέπει να του πληρώσει όλες τις παροχές που δεν του πλήρωσε και να τον επαναπροσλάβει στη δουλειά καθώς ο κ. Μητρούλης δεν έχει επανέλθει στη ΒΦΛ από την πρώτη απόφαση του Δικαστηρίου μέχρι και σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης