Γεμάτες από μουσικές εμπειρίες και ακούσματα επέστρεψαν οι μαθήτριες του Ωδείου «Νεάπολις» Λυδία Προκόβα-Παπαδοπούλου και Μυρτώ Ερίκογλου! Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή τους στον 6ο Διαγωνισμό Φλάουτου «Ruttimann» 2025 από τον οποίο απέσπασαν βραβεία, πρωτιές και τις καλύτερες κριτικές!
Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στο Ωδείο Αθηνών (12-14.4) και μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών και νέων επαγγελματιών, έχει εδραιωθεί ως σημαντικός φλαουτιστικός θεσμός για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Λυδία Προκόβα-Παπαδοπούλου (ετών 11), απέσπασε το Β’ Βραβείο στην κατηγορία Junior με το “Concerto σε Σολ+, Vivaldi” ως έργο επιλογής ενώ η Μυρτώ Ερίκογλου (ετών 16), παίζοντας το “La Perle du Nord, Köhler” κράτησε στα χέρια της το Α’ Βραβείο στην Β’ κατηγορία (έως 18 ετών) και μια ασημένια κεφαλή -Sankyo- ως έπαθλο από την Δήμητρα Κοκκίνη της εταιρείας Flute, Sax, Plus!
Η διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες και εύχεται στις δύο φλαουτίστριες «εις ανώτερα». Η μεθοδικότητα, η εργατικότητα, ο εμπλουτισμός μουσικών εμπειριών και ακουσμάτων με συχνή έκθεση στο κοινό είναι μονόδρομος όταν έχεις δασκάλα τη Ρεβέκκα Μελετιάδου, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι έμφυτο στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, συμμετέχοντες, διοργανωτές, δασκάλους και να μην ξεχάσουμε τους αφανείς ήρωες, τους γονείς των παιδιών, που είναι δίπλα τους σε κάθε τους νότα!
Εκ της Διεύθυνσης