• 20 Απριλίου 2024,

Προτιμά Καραλίδη και συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχέλαος Γρανάς

 Προτιμά Καραλίδη και συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχέλαος Γρανάς

«Φουντώνουν» οι διαβουλεύσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ σχετικά με τις παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Ο Δεκαπενταύγουστος άλλες τις επηρεάζει και τις σταματά προσωρινά και άλλες όχι. Το ισχυρό νέο δεδομένο έχει σχέση με την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο Μέτιος δεν είναι Παυλίδης. Αντιμετωπίζει αρκετά εσωτερικά προβλήματα κι ο Μιχάλης Αμοιρίδης περιοδεύει, αυτήν την φορά όχι μόνο για επαφές. Φημολογείται ότι ετοιμάζει ψηφοδέλτιο. Ανεξάρτητο και σε μεγάλο βαθμό Νεοδημοκρατικό. Υπάρχει επίσης η αλλαγή της διαδικασίας λόγω του νόμου του Κλεισθένη. Ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Αρχέλαος Γρανάς κλήθηκε να πει την άποψη του. Για την Κοινωνική Συμμαχία και το προεκλογικό τοπίο γενικότερα.

Φάνηκε να προτιμά συνεργασία με τους συμβούλους προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμά επικεφαλής της παράταξης τον κ. Φώτη Καραλίδη. Ο κ. Γρανάς είπε μεταξύ άλλων: « Γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις. Περισσότερα περιμένουμε το Σεπτέμβρη. Νέο δεδομένο η απλή αναλογική. Για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης μας ακούγονται διάφορα. Θεωρώ τον κ. Καραλίδη ικανότατο. Για το θέμα του ποιος θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης δεν θέλω να διακινδυνεύσω από τώρα οποιαδήποτε πρόβλεψη. Είναι πολύ πιθανή η συνεργασία μας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο πράγμα το Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο πράγμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουμε συχνά ίδιες απόψεις με τους συμβούλους από το ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γρανάς απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του Άρη Γιαννακίδη. Θύμισε ότι ο Παύλος Δαμιανίδης έχει εδώ και καιρό επανέλθει στην Κοινωνική Συμμαχία. Άφησε να εννοηθεί ότι για τη συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται ή θα ασχοληθούν οι βουλευτές και οι νομαρχιακές επιτροπές των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ). Στην ερώτηση για το που οφείλονται τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξης Μέτιου παρέπεμψε στην κατανομή των θέσεων θεματικών αντιπεριφερειαρχών και σε όσα προηγήθηκαν της εκλογής του διαδόχου του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. «Μπορεί τον Μέτιο να τον αποσύρουν για να επαναφέρουν την ενότητα» είπε επίσης ο κ. Γρανάς.

Διαβάστε επίσης