• 17 Μαΐου 2024,

Πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για το συλλαλητήριο

 Πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για το συλλαλητήριο

Η αγορά αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να συμμετέχει δυναμικά στο συλλαλητήριο κατά των διοδίων στην παράκαμψη, το οποίο προετοιμάζεται και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαΐου. Αυτό είναι το συμπέρασμα των ενεργειών του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου. Το συμπέρασμα επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις των εκπροσώπων των φορέων, όπως αυτές διατυπώνονται δημόσια.

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, σημειώνοντας ότι ο φορέας όπου προεδρεύει και σ’ αυτό το συλλαλητήριο θα είναι όπως πάντα μπροστάρης. Στόχο έχουμε, τόνισε ο κ. Δέμπας, με τη συμμετοχή της αγοράς στη διαμαρτυρία να φανεί ότι η πόλη «νέκρωσε». Ο κ. Δέμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε την Καβάλα, καθώς άλλα έλεγα εκπρόσωποί της για τα συγκεκριμένα διόδια. Ζητούμενο είναι, πρόσθεσε ο κ. Δέμπας, έστω για μία ώρα, από τις 12:00 έως τις 1:00 το μεσημέρι της Τρίτης, να κλείσει η αγορά. Παραδέχθηκε ότι το σημαντικότερο σημείο της υπόθεσης που θα αποδείξει τη «νεκρή πόλη», είναι οι καφετέριες. Άφησε να εννοηθεί ότι το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε τη συγκεκριμένη ώρα της Τρίτης να είναι κλειστά και τα καφέ της πόλης.

Εντωμεταξύ αποχώρησε από τη διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου ο Αχιλλέας Νικολαϊδης, που συμμετείχε ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας». Διευκρίνισε ότι η παραίτησή του οφείλεται σε πρόσφατες δηλώσεις της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκια, με τις οποίες υποστήριξε ότι δεν πιστεύει στα συλλαλητήρια. Εγώ θα είμαι στο συλλαλητήριο και θα δουλέψω για την επιτυχία του, υπογράμμισε ο Αχιλλέας Νικολαϊδης, σημειώνοντας ότι ενώ αυτή τη φορά ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης κοπιάζει για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, πέρσι που είχαν οργανωθεί ανάλογες κινητοποιήσει για τον ίδιο λόγο ήταν «υποτονικός» έναντι των καθηκόντων του ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Νικολαϊδη, η δήμαρχος Καβάλας τόνισε πως οι επίμαχες δηλώσεις της παρεξηγήθηκαν. «Δεν εννοούσα αυτό, λάθος κατάλαβε ο Αχιλλέας. Αν δεν πίστευα στο συλλαλητήριο δε θα το οργάνωνα», παρατήρησε η Δήμητρα Τσανάκα. Αποκάλυψε επίσης ότι είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με το βουλευτή Κώστα Μορφίδη, ο οποίος την ενημέρωσε ότι την ώρα του συλλαλητηρίου θα είναι παρόντες και θα μετέχουν τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Διαβάστε επίσης