Πρόβλημα η απομάκρυνση Φιλη

 Πρόβλημα η απομάκρυνση Φιλη

Τελικά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τσίπρα είναι η απομάκρυνση του Φίλη απο την κυβέρνηση η οποία δείχει οτι και ο Τσίπρας τελικά δεν μπορεί να πάει κόντρα στο σύστημα και γίνεται ίδιος με τους προκατόχους του.

Αφού δεν μπορεί να το κοντράρει έχει επιλέξει και το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο.

Μια απο τα ίδια δηλαδή και ίσως και λίγο χειρότερα αφού είχε φοβερή εκπαίδευση και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να είχε την διάθεση για να χαράξει μια διαφορετική πορεία αλλα τελικά αποδείχθηκε οτι δεν έχει τα άντερα και υποτάχθηκε και αυτός στην δύναμη της εξουσίας.

Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι η απομάκρυνση Φίλη ήταν απαίτηση του Καμένου οι σχέσεις του οποίου με την εκκλησία είναι γνωστές.

Στην απαίτηση αυτή του άλλου εταίρου της συγκυβέρνησης ο Τσίπρας μάσισε και συμμορφώθηκε αφού αλλιώς υπήρχε ο κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση.

Βέβαια οΤσίπρας με αυτούς τους χειρισμούς το μόνο που κερδίζει είναι μόνο μερικούς μήνες ακόμα στην εξουσία αφού όλους αυτούς τους λάθους χειρισμούς θα τους βρεί μπροστά του.

Η απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται και φαίνεται οτι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Δεν είναι μόνο λάθος οι αποφάσεις αλλά και οι χειρισμοί, ο τρόπος με τον οποίο ο Τσίπρας “καθαρίζει” τον δρόμο προκειμένου να φτάσει η κυβέρνηση του όσο πιο κοντά στην μείωση του χρέους.

Εκεί έχει εναποθέσει ο Αλέξης Τσίπρας όλες τις ελπίδες και τις δικές του και της κυβέρνησης του.

Στην μείωση του χρέους που προσδοκά οτι αν πάρει εντός τους τρέχοντος έτους θα μπορέσει στον υπόλοιπο χρόνο που του μένει να ρεφάρει πολιτικά και να καλύψει την διαφορά απο την Νέα Δημοκρατία που δεν είναι ακόμα κυβέρνηση γιατί αρχηγός της είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τόσες γκάφες που έχει κάνει η κυβέρνηση του Τσίπρα αν στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ένα άλογο που τραβάει στις ανηφόρες ίσως οι εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου να ήταν διαφορετικές.

Ο Καμένος μπορεί να την χάρισε του Τσίπρα τότε για τον Μουζάλα αλλά δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει το ίδιο και στην περίπτωση του Φίλη που απαίτησε προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση να απομακρυνθεί.

Και απομακρύνθηκε ….

Χθες Τρίτη είχαμε και τις εκλογές στις ΗΠΑ όπου η Χίλαρυ κέρδισε αν και το ακριβές αποτέλεσμα θα το μάθουμε σε κανα δεκαήμερο.

Πάντως η Χιλαρυ είναι αυτή που θα διαδιεχτεί τον ΟΜΠΑΜΑ στον Λευκό Οίκο και νομίζω οτι για την Ελλάδα αυτή είναι μια ευχάριστη εξέλιξη αφού όλοι γνωρίζουν οτι σε περίπτωση εκλογής Τράμπ θα είχαμε διάφορα προβλήματα.

Ο Ντάϊσεμπλουμ δηλώνει απο την έδρα του Ευρωπαικού κοινοβουλίου οτι θα πρέπει να τελειώσει και η δεύτερη αξιολόγηση η οποία πάει καλά και εν συνεχεία στην συνεδρίαση του Εurogroup της 5 Δεκεμβρίου να συζητηθούν τα βραχυθπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος προκειμένου να κλειδώσει και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Αυτή η εξέλξη και κοντά στις δικές μας θέσεις αρκεί να γίνουν έτσι τα πράγματα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης