• 20 Απριλίου 2024,

Προβληματισμός από την μειωμένη τουριστική κίνηση των εορτών

 Προβληματισμός από την μειωμένη τουριστική κίνηση των εορτών

Είναι αλήθεια ότι φέτος τα Χριστούγεννα οι Βαλκάνιοι τουρίστες που προτιμήσανε την περιοχή της Καβάλας για να περάσουν τις γιορτές τους ήταν πολύ λιγότεροι από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Μισές σχεδόν οι κρατήσις στα ξενοδοχεία της Καβάλας και μειωμένοι οι τζίροι στα καταστήματα αφού τα τελευταία χρόνια την περίοδο των εορτών την διαφορά την κάνανε οι Βούγλαροι τουρίστες που ερχόταν όχι μόνο για να περάσουν καλά αλλά και για να ξοδέψουν χρήματα.

Η σχέση της Καβάλας με τους Βούγλαρους κυρίως τουρίστες θυμίζει την σχέση ενός ερωτευμένου ζευγαριού που όμως μετά απο αρκετά χρόνια συμβίωσης ο ένας εκ των δύο αποφασίζει να φύγει από την σχέση αυτή , έστω και προσωρινά, για να δοκιμάσει και κάτι άλλο.

Κάτι παρόμοιο έγινε και με τους Βούλγαρους τουρίστες που φαίνεται ότι μετά μερικά χρόνια αποφασίσανε να βρούνε άλλους προορισμούς για τις ημέρες της εορταστικής περιόδου.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό άλλα είναι ανησυχητικό αφού θα πρέπει να διατηρίσουμε τα υψηλά στάνταρ ποιότητας στις παροχές μας προκειμένου να τους ξανακερδίσουμε.

Είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χρόνια να ψάξουν να βρούνε και άλλους προορισμούς για τις χειμερινές τους διακοπές αφού θέλουμε να πιστεύουμε ότι για το καλοκαίρι η περιοχή μας παραμένει το ακλόνητο φαβορί.

Τα προβλήματα θα προκύψουν αν αρχίσουμε να έχουμε διαρροές και κατά την διάρκεια του θέρους.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία του τουρισμού να βάζουν κάθε χρόνο τα δυνατά τους , να δίνουν τον καλύτερο τους ευατό προκειμένου να παραμένουμε ως ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς αφού όπως καταλαβαίνετε και εσείς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Η δεξαμενή από την οποία αντλούμε τουρίστες ως περιοχή είναι κυρίως μία και είναι  Βουλγάρικη.

Αν μάθουν οι Βούλγαροι και άλλους δρόμους που καταλήγουν σε άλλους προορισμούς θα έχουμε θέμα μεγάλο αφού πλέον η τοπική μας οικονομία στηρίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην τουριστική κίνηση του καλοκαιριού.

Ιδιαίτερα από τότε που έγιναν της μόδας και τα Air bnb έχει αλλάξει ο χάρτης και έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα και σε πολλές οικογένειες.

Οι διαρροές στις αφίξεις των τουριστών στην περίοδο των Χριστουγέννων δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους και να το θεωρήσουμε ως ένα τυχαίο γεγονός.

 

Ευτυχώς μέχρι σήμερα χιόνια δεν είχαμε στην περιοχή.

Ούτε στα ορεινά , ούτε στα πεδινά.

Περάσανε δύο συστήματα καιρικά που κάποιες άλλες περιοχές στην κυριολεξία τις βουλιάξανε στο χιόνι και εμείς εδώ ούτε μυρουδιά !

Λέτε φέτος να πηδήξουμε τον χειμώνα με αυτό το στεγνό κρύο ;

Μακάρι , αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν και δύσκολοι και ύπουλοι.

Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά.

Καλό ξεστόλισμα σε όλους εσάς που έχει αφήσει για το Σαββατοκύριακο αυτό το ξεστόλισμα του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου του σπιτιού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης