Ψήφισμα τοπικών φορέων για τους δασικούς χάρτες

 Ψήφισμα τοπικών φορέων για τους δασικούς χάρτες

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας Ζαφείρης Μυστακίδης, κάνοντας έναν απολογισμό της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με θέμα «Οι δασικοί χάρτες» που πρόσφατα αναρτήθηκαν από τη Διεύθυνση Δασών  Καβάλας.

Ο κ. Μυστακίδης θύμισε ότι η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, το Δήμο Καβάλας, το Δικηγορικό σύλλογο και φυσικά το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ.

Όπως είπε στη συνέντευξή του ο κ. Μυστακίδης, οι φορείς συμφώνησαν να εκδοθεί ψήφισμα που θα αποσταλεί στον αρμόδιο υπουργό, για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην όλη διαδικασία.

«Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυστακίδης. Τόνισε δε ότι το ψήφισμα θα συμφωνηθεί άμεσα και θ΄ αποσταλεί γρήγορα στον υπουργό, καθώς αναφέρεται και σε ζητήματα που έχουν σχέση με την προθεσμία που είναι  σε εξέλιξη, για την υποβολή αντιρρήσεων. Ο κ. Μυστακίδης είπε ότι το ψήφισμα κατ΄ ουσίαν θα ζητά να επιστρέφονται τα χρήματα, που πληρώνουν οι πολίτες σε περίπτωση που η αίτηση αντίρρησής τους δικαιωθεί. Θα αναφέρεται επίσης στην παράταση που πρέπει να δοθεί, στην προθεσμία εντός της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους. Πολύς κόσμος δεν είναι ακόμη ενημερωμένος, είπε ο κ. Μυστακίδης, στην παρατήρηση ότι στη Διεύθυνση Δασών δεν έφτασε καμιά αντίρρηση από κανένα πολίτη. Σύμφωνα με τον κ. Μυστακίδη, όλοι οι εισηγητές στην εκδήλωση της Δευτέρας ικανοποίησαν κι όπως παρατήρησε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι και στη συζήτηση που ακολούθησε των εισηγήσεων, άπαντες παρέμειναν στις θέσεις τους, σε μία αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, σε μια εκδήλωση που χρονικά ξεπέρασε τις τρεις ώρες.

Ο διάλογος είπε ο κ. Μυστακίδης επικεντρώθηκε σε ειδικά θέματα που ανακύπτουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για περιοχές της πόλης.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ζ. Μυστακίδης σχολίασε στη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε ο Μάνος Κουτράκης ως πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Πρόκειται είπε ο κ. Μυστακίδης για έναν καταξιωμένο διεθνώς επιστήμονα, που ασχολήθηκε είπε με το πρόβλημα του αρδευτικού της πεδιάδας Νέστου, αλλά ως Πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπεί. Εκπροσωπεί το θεσμό και όχι τον εαυτό του, τόνισε ο κ. Μυστακίδης και είπε κακώς οι ενέργειες του τον στοχοποίησαν. Ζητά τη νομιμότητα. Ποιος άλλωστε διαφωνεί κατέληξε ο κ. Μυστακίδης, ότι το έργο πρέπει να γίνει, αλλά να γίνει σύμφωνα με το νόμο.

Διαβάστε επίσης