Ψήφισμα του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ» για τα προβλήματα του δρόμου μετά το Παληό

 Ψήφισμα του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ» για τα προβλήματα του δρόμου μετά το Παληό

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ»
που εδρεύει στη Νέα Ηρακλείτσα ΚΑΒΑΛΑΣ

Εμείς οι κάτοικοι του ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ μαζί με το Σύλλογο μας, στη Γενική Συνέλευση της 20-08-2019 αποφασίσαμε και συντάξαμε το παρόν ψήφισμα .
Ο Οικισμός μετράει 20 και πλέον χρόνια από την δημιουργία του αναπτύχθηκε σταδιακά χωρίς όμως βασικά έργα υποδομής ακόμη και σήμερα και με έναν επαρχιακό δρόμο που δεν μπορεί να υποστηρίξει πλέον την ανάπτυξη που εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο γύρω από αυτόν, εξαιτίας της αύξησης του μόνιμου πληθυσμού και βέβαια λόγω της αλματώδους αύξησης του τουρισμού.
Η Ηρακλείτσα και ο Οικισμός μας , είναι μια περιοχή που ο πληθυσμός τους (όπως αυτό προκύπτει από τις απογραφές το 1991 είχε 523 κατοίκους και το 2011 είχε 1648) έχει μια κατακόρυφη αύξηση που τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζετε ακόμα περισσότερο, αύξηση η οποία όμως, δεν συνοδεύετε και από τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας μας, με έργα που να προσφέρουν ασφάλεια στους κατοίκους.
Το καλοκαίρι ειδικά ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα λόγω των επισκεπτών-τουριστών .Ο Οικισμός καθώς και όλη η περιοχή είναι από τα πλέον τουριστικά μέρη του Νομού Καβάλας. Το ιδιαίτερο κάλος της περιοχής γίνεται μαγνήτης για τους τουρίστες που επισκέπτονται κατά χιλιάδες πλέον την περιοχή μας …. Ο κακός πρεσβευτής της υπόθεσης είναι η έλλειψη οδικής ασφάλειας (τόσο για τα οχήματα όσο και για τους πεζούς ) καθώς και τα έργα υποδομής μιας και μιλάμε για μια άκρως τουριστική περιοχή κατά τους θερινούς μήνες.
Κορωνίδα των προβλημάτων μας είναι ο κεντρικός επαρχιακός οδικός άξονας που συνδέει το Παλιό Τσιφλίκι με την Νέα Πέραμο και διέρχεται του Οικισμού με την επωνυμία οδός Μακεδονίας.
Ο δρόμος αυτός καλείται να εξυπηρετήσει όλη την δυτική παραλιακή ζώνη του Νομού Καβάλας, Παλιό- Ν. Ηακλείτσα -Ν. Πέραμο- Αμμόλοφους, και δυστυχώς παρόλα αυτά έχει αφεθεί. Πρόκειται για έναν δρόμο εντελώς ακατάλληλο για το κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται αλλά και για την μοναδικότητα που έχει μια και είναι το μόνο επαρχιακό δίκτυο που εξυπηρετεί την πλευρά αυτή του νομού.

Οι ελλείψεις του είναι γνωστές, μα επανερχόμαστε να σας τις επισημάνουμε:

Παντελής έλλειψη πεζοδρομίων ( ο πεζός σε κάποια σημεία περπατάει στις παρυφές του ρέματος ή δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα χωρίς να παρεμβάλλεται κανένα προστατευτικό).
Καμιά απολύτως διάβαση. Το να περάσεις το δρόμο το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Στον Οικισμό έχουμε τα σπίτια του Χαμόγελου του παιδιού αλλά και τις κατασκηνώσεις. Δίπλα στο δρόμο αναπτύσσονται διάφορες επιχειρήσεις… ξενοδοχεία… μεγάλα super market και φυσικά οι στάσεις των λεωφορείων.
Δεν υπάρχουν σηματοδότες… δεν υπάρχει σήμανση.. σαμαράκια η κάτι τέλος πάντων που να λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων.
Δεν υπάρχει προστατευτική νησίδα στο μέσον ώστε να μειώνετε ο κίνδυνος των τροχαίων ατυχημάτων. Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες πολλών θλιβερών καταστάσεων. Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει η περιοχή μας, μάρτυρες σιωπηλοί τα εκκλησάκια που σε αντίθεση με το δρόμο είναι σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης κάθε χρόνο .
Το καλοκαίρι τα νοητά πεζοδρόμια παύουν να υφίστανται, τα καταλαμβάνουν οι αγριάδες και τα φίδια.
Η αστυνόμευση θα θέλαμε να είναι υπαρκτή, όχι με την εισπρακτική μορφή της αλλά με την ουσιαστική, να προστατεύει, να νουθετεί, να αποτρέπει.
Το κεντρικό ρέμα είναι ακριβώς δίπλα στο δρόμο χωρίς την ύπαρξη οποιουδήποτε προστατευτικού μέσου.
Από το 2016 υπάρχει χρηματοδότηση αναφορικά με την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην περιοχή Νέας Ηρακλείτσας – Άγιου Ανδρέα Καβάλας στη διασταύρωση εμπρός από το camping Paradiso η οποία χρηματοδότηση υφίσταται και σήμερα .Η ολιγωρία στην εκτέλεση του έργου είναι αυτή που αναγκάζει όλους εμάς να είμαστε ανοχύρωτοι απέναντι στους κινδύνους που δημιουργεί η έλλειψη της ασφάλειας που προσφέρει αυτό το έργο στους πολίτες.
Η υπομονή μας και η αναμονή μας εξαντλήθηκε. Θεωρούμε ότι η αδιαφορία, οι πλημμέλειες, τα λάθη και οι παραλείψεις όταν ανάγονται και αφορούν ύψιστα αγαθά πρέπει να διορθώνονται και να βελτιώνονται.

Συνεπεία των ανωτέρω Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Του Νέου Οικισμού Νέας Ηρακλείτσας αποφασίζει την έκδοση ψηφίσματος ως κατωτέρω:

1. Καλεί τους αρμοδίους για άμεσες ενέργειες σχετικά με την εκτέλεση του έργου κυκλικός κόμβος Νέας Ηρακλείτσας Αγίου Ανδρέα .
2. Τη συντήρηση βελτίωση του δρόμου ώστε να πλήρη τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία τόσο των οδηγών όσο και των πεζών.
3. Αποστέλλει το παρόν ψήφισμα στους :
-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡ/ΡΧΗ ΑΝ.ΜΑΚ–ΘΡΑΚΗΣ
-ANTIΠΕΡΙΦΕΡ/ΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔ–ΘΡΑΚΗΣ
-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
-ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
-ΔΙΕΥ/ΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Διαβάστε επίσης