Ψύξη – απόψυξη

 Ψύξη – απόψυξη

Καταλαβαίνετε οτι μετά την επίσκεψη του Τσίπρα στο Βερολίνο και τις συναντήσεις με Μέρκελ και Ολάντ είμαστε σε διαδικασία ξεπαγώματος των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που φαίνεται οτι θα αποφασιστεί αφού οι Ευρωπαίοι έχουν μια διάθεση να μας την χαρίσουν εκτός απο τις προθέσεις του Σόϊμπλε που είναι γνωστές απο την πρώτη μέρα που μπλέξαμε με αυτό τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης.

Όπως είπανε οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί οι παροχές να μην επηρεάζουν την συμφωνία αλλα δημιουργούν θέμα εμπιστοσύνης.

Το άλλο σίγουρο είναι οτι πάει πίσω το κλείσιμο της αξιολόγησης αφού δεν είναι δυνατόν να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Η κυβέρνηση που φαίνεται οτι γλυτώνει τις περιπέτειες απο τις παροχές παρά τους τσαμπουκάδες και τις μανούρες  του Σόϊμπλε καταλαβαίνει οτι πάει πίσω το κλείσιμο της αξιολόγησης και λέει οτι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να πάμε σε εκλογές.

Το θέμα δεν είναι να πάμε σε διακοπές αλλα να πάμε παρακάτω.

Να κλείσουμε την αξιολόγηση και να μπεί και η Ελλάδα σε αυτό το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του ΕΚΤ.

Τα φετεινά Χριστούγεννα όπως δείχνουν τα νούμερα θα είναι τα πιο φτωχά Χριστούγεννα για τους έλληνες απο το 2010 και μετά.

Αυτό τα λέει όλα και είναι η καλύτερη απάντηση στο success story της κυβέρνησης Τσίπρα αυτή την φορά γιατί πριν απο τον Τσίπρα είχαμε το success story της κυβέρνησης Σαμαρά

Τελικά όπως έχετε καταλάβει είμαστε για Toy Story αφού τα success story που ονειρεύονται οι έλληνες πρωθυπουργοί κατά καιρούς είναι μόνο στην σφαίρα της φαντασίας τους.

Αφήστε που κάθε φορά που κάποιος έλληνας πρωθυπουργός που μιλά για success story πάμε σε εκλογές και πέφτει.

Αυτά τα success story μας φάγανε.

Το success story του Τσίπρα ξεκίνησε απο τοα ΠΑΣΧΑ του 2016 και ακόμα δεν το έχουμε ζήσει.

Φεύγει το 2016 και είμαστε ακόμα με αλάρμ περιμένοντας να ζήσουμε τις στιγμές οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Κατά άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να κρυώνουμς γιατί το κρύο είναι τσουχτερό και θα συνεχίσει αυτό να είναι το σκηνικό του καιρού.

Πολύ κρύο χωρίς όμως φαινόμενα.

Αυτές τις μέρες τις γιορτινές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και μια βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό που μετά απο αρκετούς χειμώνες επανέρχεται και μάλιστα υπόσχεται σε όσους το επισκεφτούν πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις.

Το έχουμε γράψει και μας δίνεται η ευκαιρία να το ξαναγράψουμε οτι το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό είναι απο τα καλύτερα της Ελλάδας γιατί έχει τις περισσότερες πίστες και μάλιστα για όλα τα γούστα.

Το πρόβολημα είναι οτι βρίσκεται σχετικά σε χαμηλό υψόμετρο και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο και πιο σπάνιες είναι οι χιονοπτώσεις ενώ πάνω οι εγκαταστάσεις  χρειάζονται ριζική ανακαίνιση γιατί είναι έτοιμες να πέσουν.

Πάντως ο Δήμος Δράμας επειδή έχει πάρει χαμπάρι οτι το χιόνι τελειώνει ξεκινά απο φέτος τις παρουσιάσεις άλλων αθλημάτων απο ειδικούς προπονητές που μπορούν να γίνονται στο βουνό καθόλη την διάρκεια του χρόνου όπως το τρέξιμο η ορειβασία η αναρρίχηση , τοξοβολία , αλεξίπτωτο πλαγιάς και άλλα.

Εμείς όπως μας κόβω είμαστε για το αλεξίπτωτο πλαγιάς γιατί βράζει το αίμα μας.

Είμαστε άνθρωποι της αδρεναλίνης.

Εμείς πάντως ευχόμαστε μέσα στις γιορτές να πέσει και λίγο χιόνι γιατί το ΦΑΛΑΚΡΟ το έχουμε συνδυάσει με το Νο1 χειμερινό σπορ που δεν είναι άλλο απο το σκι.

Μπορεί τα φετεινά χριστούγεννα να είναι φτωχά στην Ελλάδα αλλα στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι τρομοκρατικά αφού τα χτυπήματα είναι απανωτά και αλλεπάλληλα.

Άγκυρα – Βερολίνο και σε επιφυλακή με έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε Ιταλία και Γαλλία.

Ωραία Χριστούγεννα.

Είμαστε αν δεν το έχετε καταλάβει υπο την ομηρία των τρομοκρατών.

Δεν κουνιέται κανείς και μετά απο αυτά τα χτυπήματα δεν αναμένεται να κουνηθεί και κάποιος.

Η Μέρκελ μίλησε ανοιχτά για το τρομοκρατικό χτύπημα αλλα συμπλήρωσε οτι αυτό δεν θα τους φοβήσει.

Είναι το ίδιο ποίημα που λένε όλοι οι πρωθυπουργοί όταν στην χώρα τους γίνεται τρομοκρατικό χτύπημα.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι είναι και τρομοκρατικοί.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και πάμε παρακάτω γιατί τα καλύτερα είναι μόνο στο παρακάτω.

Έχουμε καλή ψυχολογία και ότι και αν γίνει είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και το 2017.

Μαθημένοι στα δύσκολα πλέον.

με το 1 με το 2 μετο 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης