• 19 Μαΐου 2024,

Πυροφύλαξη και στα δάση Ζυγού- Κρυονερίου

 Πυροφύλαξη και στα δάση Ζυγού- Κρυονερίου

Ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ζυγού επανέρχεται σε δραστηριότητα πυροφύλαξης, την οποία πραγματοποιεί κάθε Καλοκαίρι εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μουράτη όλα πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου. Σε συνεννόηση φυσικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας. Ο σύλλογος έχει σε προτεραιότητα τη δασική περιοχή κοντά στο χωριό και όχι μόνο.

Περιπολεί και εποπτεύει όλη την περιοχή Ζυγού- Κρυονερίου αλλά και πιο ψηλά. Στα χωριά της Π. Καβάλας, των Κορυφών κτλ. Ας μη ξεχνάμε ότι διαθέτει πυροσβεστικό όχημα, για τα καύσιμα του οποίου συμβάλλουν άπαντες στο Ζυγό.

Ο κ. Μουράτης για τη δραστηριότητα του συλλόγου δήλωσε:

«Επειδή ο καιρός είναι καλός δηλαδή έχει ακόμη βροχές ξεκινάμε την πυροφύλαξη από τις 10 Ιουλίου. Μετά και την σχετική προτροπή της Πυροσβεστικής. Πέρσι σε αυτήν την δράση είχαμε συμμετοχή από 74 άτομα. Με 6ωρες περιπολίες κάθε μέρα. Φέτος αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε πολύ περισσότεροι.

Γιατί η δράση έγινε ευρύτερα γνωστή αλλά είδαμε και τις διαθέσεις του κόσμου. Του Ζυγού και του Κρυονερίου να μας βοηθούν σε αυτήν την προσπάθεια. Σας θυμίζω ότι από το 2002 κατέχουμε ένα πυροσβεστικό όχημα με δυνατότητα μεταφοράς 1.400 λίτρων νερού.

Με το όχημα και σε καθημερινή βάση κάνουμε περιπολίες όλο το κομμάτι περιμετρικά του δασικού όγκου στα χωριά. Ανεβαίνουμε και προς την Π. Καβάλα κτλ. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν περιστατικά. Πολλές φορές κι από την αμέλεια κάποιων οδηγών που πετούν τσιγάρα έξω από το αυτοκίνητο τους κτλ. Τέτοιο γεγονός είχαμε ακόμη και στην είσοδο του χωριού, από αναμμένο τσιγάρο».

Διαβάστε επίσης