Ρε Πουλίδο ….

 Ρε Πουλίδο ….

Ο Πουλίδο που ήρθε στον Ολυμπιακό και γέμισαν οι καταθέσεις του εκατομμύρια ευρώ θέλησε να επιστρέψειστην γενέτειρα του το ΜΕΞΙΚΟ για μερικέ χαλάρωσης και έπεσε θύμα απαγωγής.

Που πας ρε ΠΟΥΛΙΔΟ  με τόσες καταθέσεις ;

Σε μια χώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο ο Πουλίδο πήγε για να κάνει διακοπές.

Πους πας ρε ΠΟΥΛΙΔΟ ;

Στο στόμα του λύκου ρε ΠΟΥΛΙΔΟ ;

Ευτυχώς η περιπέτεια του είχε αίσιο τέλος αφού μετά απο 24 ώρες τον αφήσανε ελεύθερο.

Ρε ΠΟΥΛΙΔΟ τόσο ΚΥΔΟΝΙ ;

Στο Μεξικό δεν πας ούτε για τσιγάρα ειδικά αν έχεις φράγκα.

Σήμερα καλωσορίζουμε το καλοκαίρι που φέρνει μαζί του ένα σωρό ανατιμήσεις σε προϊόντα και αγαθά της καθημερινής χρήσης.

Μέχρι και τα διόδια θα αυξηθούν λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

Θα αυξηθεί η βενζίνη , θα αυξηθούν τα διόδια και θα λιγοστέψουν τα αυτοκίνητα στους δρόμους γιατί όλοι θα τα παρατήσουν.

Τελικά το σχέδιο για να μας μειώσουν το χρέος ήταν να μας κόψουν πρώτα την ανάσα.

Και θα μας την κόψουν με όλα αυτά που έρχονται γιατί απο εδώ και στο εξής θα πάρουμε χαμπάρι πως ανάβει το καντήλι δίχως λάδι και φυτίλι !

Καλό καλοκαίρι λοιπόν και καλό κουράγιο.

Πάντως παρά την θετική απόφαση στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης για να πάρουμε την πρώτη δόση θα πρέπει να εφαρμόσουμε κάποιες επιπλέον αλλαγές που μας ζήτησαν οι δανειστές΄.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών τον Τσακαλώτο κάποιες απο αυτές τις επιπλέον αλλαγές είναι αδύνατον να εφαρμοστούν στην παρούσα φάση και αυτό είναι πρόβλημα που μπορεί να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης ενώ την ίδια ώρα ταμεία του κράτους αδειάζουν επικίνδυνα.

Πάντως η τελευταία και πιο πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε μιλάει για συμφωνία σε όλα τα προαπαιτούμενα που θα ανάψουν επι της ουσίας το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 7 δις και κάτι ψιλά.

Μετά την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ που είχε τεράστια επιτυχία και σίγουρα μεγαλύτερη απο οτι τις προηγούμενες χρονιές η αγορά είναι έτοιμη για την ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ που θα γίνει κάπου μέσα στον Αύγουστο και σίγουρα μετά τις 15 του μήνα στοχεύοντας στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών με προσφορές και εκπτώσεις που λείψανε απο την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ.

Σίγουρα με αυτές τις εκδηλώσεις και τα χάπενιγκ ο εμπορικός σύλλογος της Καβάλας κατάφερε να κατεβάσει τον κόσμο στην αγορά και τώρα καλείται να βρεί τρόπους να τον βάλει και μέσα στα μαγαζιά αφού ο στόχος αυτών όλων των εκ΄δηλώσεων είναι η τόνωση της αγοράς και γενικότερα της οικονομίας της Καβάλας.

Παραδέχτηκε μέχρι και ο Σόϊμπλε οτι η άυξηση του ΦΠΑ είναι “οικονοπμική ανοησία” αλλά για την Ελλάδα που δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα – συμπλήρωσε-  ήταν μονόδρομος η επιλογή αυτή.

Σα να μας λέει ο Σόϊμπλε οτι όσο οι έλληνες θα κλέβουν το κράτος στερώντας το έσοδα οι λύσεις που θα ΄προωθούνται θα είναι ανόητες και θα έχουν να κάνουν και με την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ.

Για να μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους.

Οσο δεν θα πληρώνουμε και δεν θα αποδίδουμε τους φόρους μας στο κράτος τόσο αυτό θα μας φορολογεί μέχρι να μας σκάσει και να μας τελειώνει.

Απλά πράγματα.

Βέβαια να ξέρετε οτι η αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ θα δώσει μια νέα ώθηση στους περισσότερους έλληνες να συνεχίζουν να κλέβουν το κράτος και έτσι θα έχουμε ένα φαύλο κύκλο.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και ο καιρός καλύτερα αν και κάπου πήρε το αυτάκι μου οτι και ο Ιούνης σε γενικές γραμμές θα είναι ένας βροχερός μήνας.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό μόνο που σκέπτομαι οτι αν έχει βροχές και ο Ιούνης τα χόρτα που δεν κόβουμε θα μας κάνουν μια χαψιά !

Ο Διαμαντίδης ο άσσος του μπάσκετ κρέμασε τα παπούτσια του αφού το τελευταίο του παιχνίδι ήταν αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ όπου ο Ολυμπιακός με την τρίτη σερί νίκη πήρε το πρωτάθλημα.

Οσο αφορά τον Διαμαντίδη όλη αυτή η χρονιά ήταν χρονιά αποχαιρετισμού αφού σε όποια έδρα και αν πήγαινε τον βραβεύανε και τον αποχαιρετούσαν.

Η αποχώρηση του θα τολμήσω να πω οτι είχε τα χαρακτηριστιά μιας αρμένικης βύζιτας.

Η επόμενη αξιολόγηση των δανειστών έχει προγραμματισθεί για τον Σεπτέμβριο όπου εκεί θα εστιάσουν στα εργασιακά.

Καταλαβαίνετε και εσείς οτι αν εν των μεταξύ δεν υπάρξουν κάποιες ανάσες της ελληνικής οικονομίας δύσκολα η κυβέρνηση Τσίπρα να φτάσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία και την δεύτερη αξιολόγηση.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί ειναι δύσκολοι , ύπουλοι και πονηροί.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης