• 20 Μαΐου 2024,

Riviera: Ήρθε δεύτερη φορά, θα έρθει άλλες δύο

 Riviera: Ήρθε δεύτερη φορά, θα έρθει άλλες δύο

Το εντυπωσιακό και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Riviera έφτασε στις 7.00 χθες το πρωί στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Όπως πάντα έκανε εντυπωσιακή είσοδο, καθώς είναι τεραστίων διαστάσεων και αιφνιδιάζει ευχάριστα όποιον παρακολουθεί την κίνηση στο κέντρο της πόλης. Εξ αυτού του λόγου πολλοί επιβάτες εκείνη την ώρα ήταν στο λιμάνι, που περίμεναν να ταξιδέψουν για Θάσο, έμειναν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας να μπαίνει και να κυριαρχεί στην είσοδο του λιμανιού το μεγάλο αυτό κρουαζιερόπλοιο.
Το πλοίο έδεσε στο σημείο όπου δένει κάθε κρουαζιερόπλοιο στην πόλη μας. Την ίδια ώρα που το Riviera έφτανε στο λιμάνι, προσέγγιζαν το χώρο του λιμανιού, 12 υπεραστικά λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Σ΄ αυτά επιβιβάστηκαν οι μισοί περίπου από τους 1290 επιβάτες του Riviera. Έκαναν εκδρομές περισσότεροι στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, λιγότεροι στην πόλη της Ξάνθης.
Οι υπόλοιποι επιβάτες είχανε ελεύθερο χρόνο και τον αξιοποίησαν με βόλτες στο κέντρο της πόλης ή στη συνοικία της Παναγίας.
Αρκετοί για να γνωρίσουν καλά την Καβάλα, χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα ΤΑΧΙ που τους περίμεναν στην είσοδο του λιμανιού. Άλλοι επειδή η κρουαζιέρα τους τέλειωσε στο λιμάνι της Καβάλας πάλι με αυτοκίνητο ταξί κινήθηκαν από το λιμάνι προς το αεροδρόμιο.
Το Riviera ήρθε χθες για δεύτερη φορά στο λιμάνι της Καβάλας. μέσα στο 2014, ενώ θα έρθει άλλες δύο φορές το φθινόπωρο. Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Καβάλας αναμένεται στις 21 Αυγούστου. Το Riviera προέρχονταν από τη Μύκονο. Αναχώρησε χθες στις 6.00 το απόγευμα με επόμενο προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.
Χθες μετά από πολύ καιρό, έγινε κανονική υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου και των επιβατών του από προσωπικό της Δημωφέλειας. Σε όλους τους επιβάτες μοιράστηκαν χάρτες του κέντρου της πόλης.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα και αποτελεσματικά ενώ οι επιβάτες του Riviera – όπως φάνηκε – ήταν αμερικανοί και καναδοί, όλων των ηλικιών. Οι πιο νέοι από τους επιβάτες κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου πάντως τα καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ βόλτα στο κέντρο της Καβάλας έκανε μεγάλος αριθμός του προσωπικού του πλοίου.

Διαβάστε επίσης