• 19 Απριλίου 2024,

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 50 χρόνια

 Σαν σήμερα πριν ακριβώς 50 χρόνια

 

Το κρύο σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2017 στην Καβάλα είναι τσουχτερό. Η θερμοκρασία φλερτάρει με το μηδέν και οι διαβάτες κουκουλομένοι με κασκόλ, σκουφιά, γούνες και καπέλα κινούνται βιαστικά στους δρόμους και προσπαθούν γρήγορα – γρήγορα να κάνουν τα ψώνια τους και να διεκπεραιώσουν τις δουλειές τους λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Τουλάχιστον δεν έχουμε χιόνι. Διότι σαν σήμερα πριν ακριβώς 50 χρόνια, μισό αιώνα δηλαδή, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 1967 τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Το πρωτοσέλιδο της «Πρωινής» εκείνης της ημέρας ήταν γλαφυρότατο περιγράφοντας μια κατάσταση αρκετά δυσάρεστη και με πολλά προβλήματα στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

“Η χιών ήρχισεν πίπτουσα από τας μεσονυκτίους ώρας υπό μορφήν αληθούς χιονοθυέλλης εις τον Νομόν Καβάλας και την πόλιν ειδικώς. Εντός συντόμου χρονικού διαστήματος κατεκάλυψε τα πάντα και απέκοψε τας οδικάς συγκοινωνίας.”

Και παρακάτω:

“ΕΝ ΑΤΥΧΗΜΑ

Την 4.15 πρωινήν της χθες συνέβη και εν ατύχημα άνευ θυμάτων. Ο ευρισκόμενος πλησίον του δημοτικού σχολείου Αγίου Ιωάννου πλάτανος κατέπεσε λόγω του φόρτου της χιόνος και του σφοδρού ανέμου και κατεπλάκωσε δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, εν «Όπελ» επιβατηγόν και εν ημιφορτηγόν μάρκας «Τάουνους». Τα οποία κυριολεκτικώς συνέθλιψε.”

Διαβάστε επίσης