• 14 Μαΐου 2024,

Σάββας Εμφιετζής: Απαραίτητες για την εστίαση οι οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες

 Σάββας Εμφιετζής: Απαραίτητες για την εστίαση οι οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Ο Σάββας Εμφιετζής ανήκει εδώ και καιρό στο χώρο της εστίασης. Εμπλέκεται στη λειτουργία καφέ μπαρ στην περιοχή της κεντρικής πλατείας.

Με γνωστή την προηγούμενη του εμπειρία από την τοπική αυτοδιοίκηση, απευθυνθήκαμε σε αυτόν για τα χθεσινά. Την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης.

Ερώτηση: Τι λέτε; Η εστίαση επανήλθε εδώ και λίγες ώρες.

Απάντηση: Είναι μια νέα αρχή για όλους.  Καταρχάς το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, ήταν μια κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους. Ο καθένας και συνολικά και ατομικά, προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε διαπιστώσει ότι πολλά μαγαζιά, κυρίως αυτά που έχουν πολλά λειτουργικά έξοδα, αδυνατούν να ανοίξουν. Πιστεύω ότι αν το καλοκαίρι δεν είναι πολύ ζωηρό, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, θα έχουνε περισσότερα μαγαζιά πρόβλημα. Όσον αφορά τώρα τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας ακόμη και τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει ακριβώς, πως θα λειτουργήσουμε. Όλοι έχουν στήσει τα μαγαζιά με μια σχετική απόσταση, όπως έχουμε ακούσει από τα ΜΜΕ. Πιστεύω ότι θα περάσει και κλιμάκιο από τις υπηρεσίες να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχει μια θετική στάση απέναντι όλων γιατί το πρωταρχικό είναι ότι μεν τώρα κοιτάζουμε την αντιμετώπιση της πανδημίας με αισιοδοξία αλλά ας μην ξεχνάνε ότι μπορεί να ξαναδημιουργήσει κάτι το οποίο θέλουμε να το αποφύγουμε όλοι , οπότε τότε το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο.

Ερώτηση: Μεζούρα χρησιμοποιήσατε;

Απάντηση: Ναι, ναι. Από αυτά όμως που έχουμε ακούσει μπορεί να έχουμε κάνει λάθος, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Όσον αφορά την περιοχή μας στη κεντρική πλατεία τελικά πήραμε έγκριση από το Δήμαρχο και αρχίζουμε και αναπτύσσουμε τραπεζοκαθίσματα και στην κεντρική πλατεία έτσι ώστε να μην μειωθούν θέσεις. Ούτε εργασίας αλλά και ούτε τραπεζοκαθίσματα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την κατάσταση.

Ερώτηση: Μόνο η δική σας επιχείρηση θα βάλει στην πλατεία; Είχαμε ακούσει ότι  είναι δυο, θα βάλει και η άλλη;

Απάντηση: Θα βάλει και η άλλη.

Ερώτηση: Σας βοηθάει αυτό το πράγμα, είναι ένα μέτρο το οποίο το έκανε η κυβέρνηση αλλά ουσιαστικά έχετε να κάνετε με τους Δήμους. Σας βοηθάει η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων;

Απάντηση: Σίγουρα βοηθάει.  Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι. Δεν κερδίζεις περισσότερα τραπεζοκαθίσματα, ανάλογα με την άδεια που έχει ο καθένας  τον ανάλογο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων μπορεί να αναπτύξει. Όταν λοιπόν τα μέτρα τα υγειονομικά είναι τέτοια που σε περιορίζουν από το ήδη κοινόχρηστο είτε  εσωτερικό χώρο που κατέχεις, οπότε επιπλέον κοινόχρηστος που δίνεται ισορροπεί το πράγμα και σε κάποιες περιπτώσεις πιθανό να χρειαστούνε και άλλα εργατικά χέρια, οπότε θα είναι θετικό για τους εργαζόμενους.

Ερώτηση:  Αυτά τα τραπεζοκαθίσματα  που χάνονται με τη μεζούρα και με τις αποστάσεις , θα τα πάτε στην πλατεία κατά κάποιο τρόπο.

Απάντηση: Ακριβώς. Απλά τώρα βάλαμε ένα δυο τραπεζάκια  ίσα- ίσα να υπάρχουν και να τα  βλέπει ο κόσμος και μόλις τελειώσει το έργο που αναμένεται σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Δήμαρχος να ολοκληρωθεί  σε μια- δυο εβδομάδες,  θα μπορούμε να απλωθούμε καλύτερα  στο κέντρο της πλατείας.

Ερώτηση: Θα βάλετε ομπρέλες εκεί για τη βροχή και τον ήλιο;

Απάντηση: Ναι- ναι. Όχι βέβαια πακτωμένες, θα είναι με μια βάση κάτω η οποία θα μετακινείται.

Ερώτηση: Πόσο καιρό ήσασταν κλειστά κ. Εμφιετζή;

Απάντηση; Ήμασταν 2,5 μήνες.

Ερώτηση: Ενισχυθήκατε από το κράτος πραγματικά;

Απάντηση: Πήραμε όλοι τα 800 ευρώ όπως τα πήρανε όλες οι επιχειρήσεις. Φυσικά για Μάιο όσον καιρό ήμασταν κλειστά θα υπάρξει  αναλογικά αυτή η βοήθεια. Ας μην ξεχνάμε ότι η βοήθεια  είναι  μόνο  για τους εργαζόμενους και καλώς υπάρχει γιατί για τα μαγαζιά αυτά που πήραμε είναι ούτε για τα ρεύματα και τα νερά.

Διαβάστε επίσης