Σάββας Γκέντσογλου: «Βρήκα την οικογένεια μου στον ΑΟΚ, να πορευθούμε αήττητοι μέχρι το τέλος» 

 Σάββας Γκέντσογλου: «Βρήκα την οικογένεια μου στον ΑΟΚ, να πορευθούμε αήττητοι μέχρι το τέλος» 

Στους 93,7 μίλησε αποκλειστικά σήμερα το πρωί ο αρχηγός του ΑΟΚ, Σάββας Γκέντσογλου, τόσο για το παιχνίδι της Κυριακής με τη Δόξα Δράμας όσο και για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερ: Έχεις εμπειρία από αυτά τα ντέρμπι; Νομίζουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά.

Απ: Δεν έχει τύχει ξανά να αγωνιστώ σε αγώνα μεταξύ Καβάλας και Δράμας στο παρελθόν. Θα είναι η πρώτη φορά.  Γνωρίζω όμως τη σημασία αυτού του παιχνιδιού, όπως τη γνωρίζουν όλοι οι συμπαίκτες μου. Ελπίζω να είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, να το χαρούν και οι δυο ομάδες και ο καλύτερος να κερδίσει.

Ερ: Υπάρχει μια βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο ΑΟΚ είναι στην κορυφή και η Δόξα αρκετά πίσω. Παίζει κάποιο ρόλο στο μυαλό σας;

Απ: Σ’ αυτά τα παιχνίδια η βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων δεν παίζει κανένα ρόλο. Και εμείς αν ήμασταν σε μια ανάλογη κατάσταση, όπως είναι αυτή τη στιγμή η Δόξα Δράμας, που είναι μια τεράστια ομάδα, θα θέλαμε να πάμε εκεί και να κερδίσουμε, όπως θα έρθουν αυτοί εδώ και θα θέλουν να κερδίσουν.

Δεν έχει να κάνει με τις βαθμολογικές θέσεις, είναι βαριά η φανέλα τους όπως είναι και η δικιά μας. Θα δώσουν ότι έχουν για να κερδίσουν τον πρωτοπόρο που είμαστε εμείς αυτήν τη στιγμή. Από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να είμαστε σωστοί, να παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε να παίζουμε.

Αν καταφέρουμε να παρουσιάσουμε αυτά που ξέρουμε, θα κερδίσουμε. Η βαθμολογική διαφορά δεν παίζει κανένα ρόλο. Είναι ένα ντέρμπι που ξεκινάει από το μηδέν.

Ερ: Πόσο ρόλο παίζει ένα γρήγορο γκολ; Δεν ήρθε με τον Πανθρακικό και έφερε το άγχος ενώ αντίθετα με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας προηγήθηκε γρήγορα ο ΑΟΚ με τον Β. Παπαδόπουλο και έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε.

Απ: Στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών μας -και ειδικά εντός έδρας-, όπου οι περισσότερες ομάδες έρχονται και αμύνονται, το γρήγορο γκολ παίζει τεράστιο ρόλο, έχει μεγάλη σημασία. Αν καταφέρεις να σκοράρεις γρήγορα, μετά αναγκάζεται και η αντίπαλη ομάδα να ανοιχθεί λίγο περισσότερο και είναι και πιο ενδιαφέρον παιχνίδι για τον κόσμου που έρχεται να το δει.

Όταν η αντίπαλη ομάδα αμύνεται και εμείς προσπαθούμε να τη διασπάσουμε, όταν δεν έρθει το γρήγορο γκολ εννοείται ότι αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα. Το γρήγορο γκολ διευκολύνει πολύ την κατάσταση.

Ερ: Ο φετινός ΑΟΚ είναι ως τώρα μια από τις τρεις αήττητες ομάδες της Γ’ Εθνικής. Αυτό λέει πολλά…

Απ: Εμείς όπως το βλέπουμε και μια ισοπαλία που κάναμε με τον Πανθρακικό, έτσι όπως ήρθε δεν μας ικανοποιεί. Θα θέλαμε να έχουμε το απόλυτο των βαθμών. Να κάνουμε μια πορεία εξαιρετική όπως και είναι η πορεία μας.

Με μια ισοπαλία δεν αμαυρώνεται η κατάσταση μας. Πραγματικά έχουμε μια καλή ομάδα. Γίνεται μια καλή προσπάθεια και θέλουμε να πορευθούμε αήττητοι μέχρι το τέλος. Θέλουμε να βάζουμε μεγάλους στόχους και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι έχουμε καταφέρει.

Ερ: Πως εξελίσσεται η επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Σάββα Γκέντσογλου; Πώς βιώνει την εμπειρία του στον ΑΟΚ γενικότερα;

Απ: Έλειπα πάρα πολλά χρόνια. Μου έλειψε η Καβάλα, η οικογένεια μου. Μπορεί να μην είμαι μέσα από την πόλη αλλά είμαι Καβαλιώτης. Μου λείψανε οι φίλοι μου, και φυσικά η οικογένεια μου που όλα αυτά τα χρόνια δεν την είχα μαζί μου.

Βρήκα ουσιαστικά την οικογένεια μου, επιστρέφοντας πίσω. Κάθε μέρα το απολαμβάνω, που πηγαίνω προπόνηση, παίζω μπάλα, είμαι με την οικογένεια μου, με τους φίλους μου. Αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα που τόσα χρόνια τα είχα χάσει.

Ερ: Θέλουμε όμως και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο παιχνίδι με τη Δόξα. Είναι ένα ντέρμπι αλλά και γενικά ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει περισσότερο την πορεία της ομάδας…

Απ: Είναι ένα παράπονο που έχω προσωπικά αλλά το βλέπω και στα παιδιά και στη διοίκηση. Ο κόσμος μέχρι στιγμής για διαφόρους λόγους -δε λέω εγώ ότι είναι σωστό η λάθος- δεν έχει ανταποκριθεί όσο θα θέλαμε.

Από εκεί και πέρα εμείς θεωρούμε ότι με την πορεία μας, με τις νίκες που κάνει η ομάδα, σιγά-σιγά ο κόσμος θα αρχίσει να έρχεται στο γήπεδο. Φυσικά βλέποντας και μια σταθερότητα στη διοίκηση που όλα αυτά τα χρόνια όπως ξέρετε και εσείς, ήταν πολύ δύσκολο κομμάτι αυτό.

Αν υπάρχει σταθερότητα στη διοίκηση, η ομάδα παίζει καλά, παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, σιγά-σιγά πιστεύω και ελπίζω να έρθει ο κόσμος. Ας έρθει την Κυριακή με τη Δόξα, που θεωρώ ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι και ας έρθει ο κόσμος να το χαρεί.

Διαβάστε επίσης