• 3 Μαΐου 2024,

Σάββας Τουμανίδης: «Ο Αετός  θα είναι συνέχεια στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας»

 Σάββας Τουμανίδης: «Ο Αετός  θα είναι συνέχεια στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο κεντρικός αμυντικός του Αετού Οφρυνίου Σάββας Τουμανίδης και αναφέρθηκε στις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Γ` Εθνικής. 

Τόνισε ότι θα είναι καταστροφή να μην ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ενώ αρχικά ο Σάββας ευχαρίστησε τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν το τελευταίο χρονικά διάστημα.

Επίσης ευχήθηκε κουράγιο σε όλους τους ανθρώπους που περνάνε δύσκολες στιγμές λόγω του COVID-19.


Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Μίλησε μας για την πορεία του Αετού πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Απ: Ο Αετός στις 4 πρώτες αγωνιστικές έδειξε ότι έχει δουλέψει πολύ στην προετοιμασία. Από πέρυσι δούλεψε με τον συγκεκριμένο προπονητή τον κ. Μαγκαφίνη. Κάναμε ένα πολύ ξεκίνημα, ήμασταν σε μια πολύ καλή φόρμα και φυσικά δεν μας άρεσε αυτό που έγινε με την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Πρέπει να βρεθεί μια λύση να επαναρχίσουμε.

Ερ: Ποιο παιχνίδι σας δυσκόλεψε περισσότερο στις 4 αυτές πρώτες αγωνιστικές;

Απ: Σ` ένα παιχνίδι απουσίαζα λόγω τιμωρίας μέσα στην έδρα του Διδυμοτείχου.

Από εκεί και πέρα το πρώτο στην έδρα μας με τον ΑΕ Ευόσμου ήταν το πιο δύσκολο. Κάναμε ισοπαλία ενώ σίγουρα φάνηκε το άγχος της πρεμιέρας. Ήταν ένας αντίπαλος πολύ καλός.

Με τον Αρη Αβάτου κερδίσαμε προς το τέλος με ανατροπή δείχνοντας χαρακτήρα σαν ομάδα. Πιστεύω ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα.

Δεν υπάρχει παιχνίδι στη Γ` Εθνική και σε οποιαδήποτε κατηγορία που μπορείς να κερδίσεις με σβηστές τις μηχανές. Είναι πολύ καλό φέτος το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο της Γ` Εθνικής. Εγώ αγωνίζομαι για 6η η 7η χρονιά σε αυτή την κατηγορία και βλέπω ότι όλες οι ομάδες, τουλάχιστον στην αρχή είναι αρκετά οργανωμένες.

Ερ: Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έκαναν το πρωτάθλημα περισσότερο ανταγωνιστικό;

Απ: Ναι αυτό είναι καλό για μας. Κανονικά θα ήταν ένα πρωτάθλημα με αρκετές αγωνιστικές. Θα παίζαμε πολλά ματς.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει κάτι τέτοιο.

Ερ: Βέβαια αυτή η διακοπή θα σας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ενώ φαινόσασταν ότι είστε σε καλή κατάσταση.

Απ: Θα  επηρεάσει όλες τις ομάδες. Πιστεύω όταν με το καλό επιστρέψουμε θα δουλέψουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις όπως κάναμε στην προετοιμασία για να μπούμε δυνατά και πάλι  στο πρωτάθλημα.

Ερ: Μπορεί ο φετινός Αετός να είναι πρωταγωνιστής σε υψηλό επίπεδο στον 1ο όμιλο;

Απ:  Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αετός θα δείξει όμορφα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα.  Εφόσον δουλεύουμε ξεχωριστά για κάθε ματς βλέποντας μόνο τη νίκη το οποίο αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μας έχει περάσει ο προπονητής μας, θα είμαστε στις πάνω θέσεις της βαθμολογίας όπως και τώρα.

Ερ: Είναι και η διοίκηση του Αετού έμπειρη και κοντά σας.

Απ: Εγώ σε προσωπικό επίπεδο είμαι ευχαριστημένος αρκετά. Είναι πολύ  καλοί άνθρωποι και πονάνε την ομάδα. Ενδιαφέρονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Είναι πολύ σημαντικό πράγμα να πρωταγωνιστεί μια ομάδα ενός μικρού χωριού. Έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο πολύ δυνατό κάθε χρόνο που πρωταγωνιστεί στη Γ` Εθνική.

Ερ: Πως κρίνεις την πορεία του Νέστου και του Μ. Α Ορφανίου τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος;

Απ: Ο Νέστος είχε κάποια προβλήματα στην αρχή αλλά νομίζω ότι πέτυχε μια σημαντική νίκη με την Αλεξανδρούπολη. Ο Μ. Α Ορφανίου είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

Αυτό το ξεκίνημα θα τον βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ερ: Θα είναι καταστροφή αν δεν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής;

Απ: Φυσικά θα είναι καταστροφή. Είναι μια κατηγορία  από την οποία ζούνε πολλές οικογένειες. Είναι επίσης μια κατηγορία  που προσφέρει στο Ελληνικό πρωτάθλημα αφού βγάζει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και πιο ψηλά.

Υπάρχουν άνθρωποι που σε τέτοιες εποχές έβαλαν χρήματα την τσέπη του για να δημιουργήσουν καλές ομάδες.

Μάτωσαν και ματώνουν οι παράγοντες των ομάδων.

Πρέπει να ξεκινήσει με όλα τα κατάλληλα μέτρα και τις κατάλληλες συνθήκες. Το κράτος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που κρατάνε πολλοί από αυτούς μόνοι τους πολλές  ομάδες.

Διαβάστε επίσης