• 19 Απριλίου 2024,

Σαββατοκύριακο με τα σκουπίδια!

 Σαββατοκύριακο με τα σκουπίδια!

Το πρώτο πραγματικά Καλοκαιρινό σαββατοκύριακο του Ιουνίου η πόλη μας θα το περάσει παρέα με τα … σκουπίδια. Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οι κινητοποιήσεις ξανάρχισαν, οι συμβασιούχοι κατέλαβαν όχι μόνο το αμαξοστάσιο αλλά και τον ΧΥΤΑ. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα επεκτείνεται στους Δήμους Θάσου και Παγγαίου που χρησιμοποιούν τον ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας. Όλοι έχουν το νου τους στην Αθήνα και στο Υπουργείο των Εσωτερικών. Μέχρι να υπάρξει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων τα σκουπίδια θα κάνουν… πάρτι στους κεντρικούς και συνοικιακούς δρόμους πολλών πόλεων και της Καβάλας συμπεριλαμβανομένης.

Τη Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το μεσημέρι και συγκέντρωση στην αυλή του Δημαρχείου. Χθες συνεδρίασε η διοίκηση του σωματείου ΟΤΑ Ν. Καβάλας, ασχολήθηκε με το πρόβλημα των μόνιμων της Καθαριότητας αφού κανείς τους δεν απήργησε την Πέμπτη! «Γυρίσαμε από το συλλαλητήριο των Αθηνών και βρήκαμε την πόλη καθαρή από σκουπίδια. Αυτή είναι η αλληλεγγύη των μονίμων;» είπε με νόημα ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είπε μεταξύ των άλλων: « Επιχειρούμε να βρούμε τη λύση πιο γρήγορα. Και ήδη τα τελευταία 24ωρα και αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας και ταυτόχρονα να κινηθούμε μέσα στα όρια της νομιμότητας, διότι δεν θα ήταν λύση να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε μια ρύθμιση, η οποία θα κριθεί την επαύριο πάλι αντισυνταγματική. Διότι πολύ σωστά το λέτε, αυτή τη στιγμή έχουμε νέα δεδομένα, στα θέματα τα εργασιακά. Έχουμε το δεδομένο των τόνων σκουπιδιών με ότι κινδύνους εγκυμονεί αυτό, υψηλές θερμοκρασίες και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Άρα έχουμε ένα επιπλέον έκτακτο γεγονός. Ξέρετε η νομοθεσία έχει και για αυτό ακόμα αναφορές. Πώς να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις».

Διαβάστε επίσης