• 19 Μαΐου 2024,

Σε κινητοποίηση λόγω δασικών χαρτών

 Σε κινητοποίηση λόγω δασικών χαρτών

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε χθες στο «Στέκι της Νέας Πόλης» ο εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος «ο Άγιος Σίλας». Τα μέλη του προσήλθαν σε ικανοποιητικό βαθμό, λόγω του προβλήματος που ανέκυψε με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Με την ευκαιρία έγινε απολογισμός του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και εξελέγη καινούριο, το οποίο πρώτη προτεραιότητα έχει την διαχείριση του προβλήματος των δασικών χαρτών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δασικές χάρτες, για την περιοχή Βασιλάκη και την περιοχή Όφμαν, περιλαμβάνουν άδικους χαρακτηρισμούς αγροτεμαχίων.

Ο Πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου είπε στην εισήγησή του, ότι όλα ξεκίνησαν τώρα, δηλαδή τώρα προσπαθούν οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων να δούνε πως έχουνε χαρακτηριστεί οι ιδιοκτησίες τους μέσω των δασικών χαρτών, τώρα απευθύνονται σε τοπογράφους, τώρα προετοιμάζουν – όπου χρειάζεται – την αντίρρηση την οποία θα διατυπώσουν.

Διατυπώθηκαν επίσης πολλές ερωτήσεις από οικοπεδούχους που δεν γνώριζαν τη διαδικασία, ενώ στη συνέλευση παρόντας κι ο Άρης Βέρρος, δημοτικός σύμβουλος, που διαμένει στην περιοχή Βασιλάκη. Ο κ. Βέρρος είπε ξεκάθαρα ότι η προθεσμία για την διατύπωση αντιρρήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου, δεν είναι αρκετή. Φημολογείται άλλωστε ότι σε αυτήν θα δοθεί παράταση.

Στην περιοχή Βασιλάκη και την περιοχή Όφμαν, υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται  στους δασικούς χάρτες, περίπου 300 αγροτεμάχια, που όλα είναι εκτός σχεδίου. Το πρόβλημα αναφέρεται σε αυτά που δεν έχουνε καλλιεργηθεί επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα στους νέους δασικούς χάρτες να χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις. Αλλά ανακοινώθηκε στην ίδια συνέλευση χθες, ότι οι δασικοί χάρτες που πρόσφατα αναρτήθηκαν από τη Δ/νση Δασών Καβάλας, ουσιαστικά είναι οι ίδιοι, που αναρτήθηκαν για τις ίδιες περιοχές Όφμαν και Βασιλάκη το 2013, αλλά τότε η ανάρτηση είχε αποσυρθεί μετά από λίγες ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης