• 30 Απριλίου 2024,

Σενάριο για επιστροφή μόνο Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού – Στις 20 Μαΐου η απόφαση

 Σενάριο για επιστροφή μόνο Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού – Στις 20 Μαΐου η απόφαση

Σε ότι αφορά στην επιστροφή των μαθητών του δημοτικού, αναμένεται να συζητηθεί στις 20 του μήνα από τους ειδικούς, μετά την συνεκτίμηση των στοιχείων πορείας της νόσου κατά την δεύτερη εβδομάδα, και με πρόταση για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, αν αυτό κριθεί εφικτό την 1η Ιουνίου.


Στο «τραπέζι» των συζητήσεων αναμένεται να μπει και η πρόταση επιστροφής των μαθητών μόνο δύο τάξεων του δημοτικού της Πέμπτης και Έκτης δημοτικού, των μεγαλύτερων μαθητών που και από μόνοι τους μπορούν να προσέξουν περισσότερο και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα από παππούδες και γιαγιάδες.

Αυτό είναι το σκεπτικό της πρότασης ενώ επιπλέον με αυτό το σενάριο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση τα σχολικά τμήματα με αριθμούς μαθητών έως 15 άτομα αφού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες των υπολοίπων τάξεων και δεν θα χρειάζονται να πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

Αν ανοίξουν τα δημοτικά θα κάνουν μαθήματα έως τις 30 Ιουνίου. Από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για την πρόταση να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημοτικά την 1η Σεπτεμβρίου, με στόχο να κάνουν τα κεφάλαια που δεν έχουν διδαχθεί κυρίως στις μεγάλες τάξεις και σε μαθήματα , όπως τα Μαθηματικά και τα Ελληνικά.

Επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα συνδικαλιστές θέτουν θέμα απαγόρευσης της ζωντανής αναμετάδοσης της διδασκαλίας αποκλειστικά και μόνο για τους μαθητές που δεν μπορούν να προσέλθουν ι στα σχολεία, επειδή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.


πηγή:protothema

Διαβάστε επίσης