• 25 Απριλίου 2024,

Σίγουρη η περικοπή, αόριστες οι συνέπειες της

 Σίγουρη η περικοπή, αόριστες οι συνέπειες της

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ και ξεκαθάρισε το τοπίο για την φημολογούμενη περικοπή της επιδότησης της δημοτικής επιχείρησης από το Δήμο Καβάλας.
Είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Καβάλας θα δώσει το 2019 λιγότερα χρήματα και στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Οι συνέπειες αυτής της απόφασης του Δήμου δεν είναι ακόμη συγκεκριμένες ίσως γιατί επίκειται η προεκλογική περίοδος. Κατά πάσα πιθανότητα θα αντιληφθούμε τις συνέπειες αυτής της αλλαγής μετά τις εκλογές.
Η Αναστασία Ιωσηφίδου μιλώντας απολογιστικά στην ΠΡΩΙΝΗ είπε ότι για τα χρόνια που είναι Πρόεδρος στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κυριότερο όλων θεωρεί το έργο της επιχείρησης που έγινε στον τουρισμό.
Η Καβάλα είπε ότι άλλαξε σελίδα σε αυτόν τον τομέα. Πλέον, συνέχισε, ότι προβάλλεται σωστά και τα νούμερα κατέληξε δείχνουν τι είναι αυτό που άλλαξε.
Σχετικά με την περικοπή της επιδότησης του Δήμου στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ η κ. Ιωσηφίδου είπε: «διορθώνοντας το αρχικό σας κείμενο στην ΠΡΩΙΝΗ, πρέπει να σας πω ότι η επιχορήγηση του Δήμου Καβάλας στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι μικρότερη από ό,τι αναφέρατε, και ας πούμε υποχρεωτική. Γίνεται κάθε χρόνο. Πέρσι πήραμε 1.,5 εκ. ευρώ ενώ για το 2019 που ο Δήμος Καβάλας μειώνει παντού τις επιχορηγήσεις του, στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα είναι κατά 400 χιλιάδες ευρώ λιγότερα τα χρήματα! Γίνονται περικοπές στις συνδιοργανώσεις».
Η Αναστασία Ιωσηφίδου ερωτηθείσα τι σημαίνουν αυτές οι περικοπές και ποιοι θ α επηρεασθούν απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα. Όπως είπε το ζήτημα θα συζητηθεί με τη Δήμαρχο, θα το δούμε αργότερα μαζί της, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης