• 26 Απριλίου 2024,

Σίγουρη η πτώση της θερμοκρασίας, όχι η βροχή

 Σίγουρη η πτώση της θερμοκρασίας, όχι η βροχή

Περίπου στο τέλος της εβδομάδος πρόκειται να αλλάξει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία.

Βασικό χαρακτηριστικό η πτώση της θερμοκρασίας. «Θα δροσίσει» είπε χαρακτηριστικά στην Πρωινή ο Σταύρος Κιβράκης, επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στο Νομό μας. Θεωρεί την εξέλιξη σημαντική σε ότι έχει σχέση με την αντιπυρική περίοδο που τυπικά συνεχίζεται μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών μετεωρολόγων που μεταφέρθηκαν στην Πρωινή από τον κ. Κιβράκη δεν είναι συγκεκριμένες για τη βροχή στο τέλος της εβδομάδας. Αν θα υπάρξει και πόση θα είναι. Σύμφωνα με τον Σταύρο Κιβράκη μάλλον τα φαινόμενα – πέρα από τη σίγουρη πτώση της θερμοκρασίας – δεν φαίνεται ότι θα είναι σημαντικά.

Ο κ. Κιβράκης είπε ότι μετά τη «βουτιά» του θερμομέτρου στο τέλος της εβδομάδας,  οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Παρατηρεί τέλος ότι για τριάντα και πλέον μέρες δεν έχει βρέξει σε μεγάλα τμήματα του Νομού Καβάλας.

Παρά ταύτα η επιφυλακή των πυροσβεστικών υπηρεσιών συνεχίζεται,  θα συνεχιστεί όπως προβλέπεται έστω κι αν οι καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν αυτές τις ενέργειες όπως επίσης τις βοηθά και το γεγονός ότι η διάρκεια της ημέρας έχει μικρύνει.

 

Διαβάστε επίσης