• 25 Απριλίου 2024,

Σιμιτσής για το έργο της πλατείας Καπνεργάτη: « Οι ρουφιάνοι επικράτησαν στην πόλη μας»

 Σιμιτσής για το έργο της πλατείας Καπνεργάτη: « Οι ρουφιάνοι επικράτησαν στην πόλη μας»

Το φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη έπρεπε όπου να ‘ναι να ξεκινά. Τους προηγούμενους μήνες δημοπρατήθηκε. Αλλά πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο υπήρξε … προδοσία. Μια ανώνυμη επιστολή ανέδειξε την ανάγκη πριν την έναρξη των εργασιών να αλλάξει το σχέδιο πόλης στο τμήμα της οδού Αβέρωφ από Βενιζέλου προς Ομόνοια. Στο έργο το συγκεκριμένο τμήμα γίνεται από δρόμος πεζόδρομος. Η δε διαδικασία αλλαγής του σχεδίου πόλης δεν είναι απλή. Χρειάζεται μπόλικη διαδικασία για να οριστικοποιηθεί. Αρχές Καλοκαιριού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έβαλε στοίχημα. Ο κ. Τουλκίδης είπε ότι το έργο δεν θα κινδυνεύσει αφού το σχέδιο πόλης θα αλλάξει σε λιγότερο από 12 μήνες. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν 10 μέρες ο Μάκης Παπαδόπουλος αμφέβαλλε. Δήλωσε ανήσυχος μήπως το έργο αργήσει τόσο πολύ να αρχίσει και στο τέλος απενταχθεί! Η διοίκηση του Δήμου απέρριψε την πρόβλεψη, επιμένει να «κυνηγά» την υπόθεση στο δύσκολο της δρόμο.

Χθες ο Κωστής Σιμιτσής φάνηκε να συμφωνεί με τη διοίκηση. «Που να ξέρουν οι υπηρεσίες για αυτήν την προϋπόθεση» τόνισε και θύμισε ότι η μελέτη του έργου ολοκληρώθηκε επί των ημερών της κ. Τσανάκα. Εννοώντας ότι τότε έπρεπε να βρεθεί αυτό που όλοι το ξέχασαν, όχι όμως ο ανώνυμος επιστολογράφος.

Για την πλατεία Καπνεργάτη και το δημοτικό έργο ο κ. Σιμιτσής είπε: «Δυστυχώς- λυπάμαι που το λέω και μάλιστα δημοσίως- οι ρουφιάνοι επικράτησαν στην πόλη μας. Απορώ αν για μια αλλαγή δρόμου σε πεζόδρομο χρειάζεται η αλλαγή και στο σχέδιο πόλης. Εμείς προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε τη διοίκηση στην υπόθεση. Πιστεύουμε στο έργο, είναι δική μας ιδέα. Μακάρι να προχωρήσει γρήγορα».

Δηλώσεις Ευαγγελίας Δρακονάκη

Η κ. Δρακονάκη για τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και τα άλλα δημοτικά έργα είπε στο ράδιο Πρωινή: « Περιμέναμε και τις δύο αποφάσεις του κ. Μέτιου. Τώρα περιμένουμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο του Β.Α.Α. για το οικόπεδο Κρέη. Για το οποίο υπάρχει ανάδοχος. Στο έργο του 12ου δημοτικού σχολείου επίσης υπάρχει ανάδοχος. Οι μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου θα μετακινηθούν σύμφωνα με την πρόταση της Πρωτοβάθμιας. Δυστυχώς δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα των γονέων, το σχολείο να λειτουργεί όσο σε αυτό εκτελείται το έργο. Οι 98.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο θα ενισχύσουν το έργο της ανακαίνισης 3 παιδικών χαρών. Στο έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη περιμένουμε την αλλαγή του σχεδίου πόλης. Για αυτό το πρόβλημα δεν θέλω να πω ποιος φταίει και ποιος όχι. Γενικά περιμένουμε κι άλλα χρήματα από την Αθήνα. Από διάφορα προγράμματα όπως ο Φιλόδημος».

Διαβάστε επίσης