• 15 Μαΐου 2024,

Σιμιτσής – Καλλιοντζής ξεκαθάρισαν το θέμα της αρμοδιότητας του δρόμου προς το Παληό

 Σιμιτσής – Καλλιοντζής ξεκαθάρισαν το θέμα της αρμοδιότητας του δρόμου προς το Παληό

Στη διάρκεια χθεσινής ραδιοφωνικής εκπομπής στην ΠΡΩΙΝΗ διευκρινίστηκε το «μυστήριο» σχετικά με την αρμοδιότητα των εμπλεκόμενων φορέων για το δρόμο προς το Παληό. Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι παρεμβάσεις του πρώην δημάρχου Κωστή Σιμιτσή και του πρώην νομάρχη Θόδωρου Καλλιοντζή. Αμφότεροι θυμήθηκαν ότι την εποχή που κατασκευάστηκε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο υπήρξε η συμφωνία της τότε νομαρχίας με το δήμο Καβάλας προκειμένου η συντήρησή του και η δαπάνη λειτουργίας του να βαρύνει το δήμο Καβάλας.

Και οι δύο σημείωσαν ότι με την ίδια ευκαιρία υπήρξε παρόμοια συμφωνία για τα φυτά στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου. Τόσο ο κ. Σιμιτσής, όσο και ο κ. Καλλιοντζής, ξεκαθάρισαν ότι μέσω συμφωνιών η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και ακολουθείται παντού για έργα εκτελούμενα από άλλο φορέα που ωστόσο αναλαμβάνει να τα χρησιμοποιεί και να τα συντηρεί η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.

Ειδικότερα, ο Κωστής Σιμιτσής επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Για το δρόμο προς το Παληό υπάρχει σε ισχύ συμφωνία του δήμου Καβάλας με την πρώην νομαρχία. Το ίδιο ισχύει και για το φωτισμό στην περιμετρική οδό. Η διοίκηση της κ. Τσανάκα δεν τηρεί τη συμφωνία. Σ’ αυτή περιλαμβάνεται και το κούρεμα – κλάδεμα των φυτών που υπάρχουν στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου. Αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα».

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής υπενθύμισε ότι επί εποχής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης θεωρούνταν δεδομένο από όλους ότι το κόστος λειτουργίας και η συντήρηση αφορά στο δήμο και άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση το δήμο Καβάλας.

Αφού άκουσε τις απόψεις του πρώην δημάρχου και του πρώην νομάρχη, η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη φάνηκε να πείθεται, αν και όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η υπόθεση θα εξετασθεί εξαρχής. Αναρωτήθηκε αναφορικά με τη διάρκεια της παρελθούσας συμφωνίας, σημειώνοντας με έμφαση ότι τα δεδομένα έχουν πλέον διαφοροποιηθεί. Εννοώντας φυσικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού.

Ο κ. Σταμούλης, συνεργάτης του κ. Καλλιοντζή επί των ημερών της διοικήσεώς του στην πρώην νομαρχία, έκανε ραδιοφωνική παρέμβαση σημειώνοντας ότι η συμφωνία για τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο προς το Παληό έγινε, όπως είχε ήδη περιγραφεί, χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο κι άρα προθεσμία ή ημερομηνία λήξης της.

Διαβάστε επίσης