Σιμιτσής περί Τ.Α. και διοδίων στην παράκαμψη

 Σιμιτσής περί Τ.Α. και διοδίων στην παράκαμψη

Για τα θέματα των διοδίων στην παράκαμψη και των αλλαγών στη τοπική αυτοδιοίκηση μίλησε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ επανέλαβε απόψεις του για τον «Κλεισθένη Ι» που είναι ήδη γνωστές μέσω άρθρου του στον τοπικό τύπο.

Ο πρώην δήμαρχος σημείωσε ότι η παράταξή του συμπτωματικά και μόνο δεν εκπροσωπήθηκε στην κινητοποίηση της περασμένης Τρίτης, στο έργο του αγωγού ΤΑΡ. Αναφορικά με τη δικαστική προσφυγή του δήμου Καβάλας για τα διόδια στην παράκαμψη ο Κωστής Σιμιτσής παρατήρησε: «Η αίτηση αναστολής λόγω επικίνδυνου κινδύνου με βρίσκει σύμφωνο. Ταυτόχρονα φαντάζομαι ότι θα διατυπωθεί και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής. Όλα αυτά αφορούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο θα πρέπει ως δήμος να λάβουμε και πρακτικά μέτρα. Πιστεύω ότι θα κα καταφέρουμε. Έχω εμπιστοσύνη στους νομικούς συμβούλους του δήμου Καβάλας».

Σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Σιμιτσής επικρότησε κάποια σημεία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ορισμένα άλλα ωστόσο τα χαρακτήρισε επικίνδυνα. «Καιρός ήταν να αποκτήσουμε ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα», είπε για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Πρόσθεσε όμως ότι στην πρόταση του υπουργείου περιλαμβάνεται σειρά επικίνδυνων διατάξεων.

 

Διαβάστε επίσης